« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
NAJAVE

Predstava 'TRANSFORMERI 2' 17. i 18. svibnja u ZPC-u

Spomenuti rad predstavlja drugu etapu istraživanja ideje transformativnog tijela

Nabavite karte!
Nabavite karte! (Arhiva)
Više o

predstave

,

Transformeri 2

Predstava Transformeri 2, nastavak plesne uspješnice Transformeri autorskog dvojca Ide Jolić i Marina Lemića, bit će izvedena u utorak i srijedu, 17. i 18. svibnja u Zagrebačkome plesnom centru.

Spomenuti rad predstavlja drugu etapu istraživanja ideje transformativnog tijela. Predstava Transformeri prvi je autorski rad Lemića i Jolić za koji su nagrađeni Nagradom strukovnih udruga suvremenog plesa u kategoriji najbolje koreografije i najbolje pojedinačne izvedbe (Ida Jolić), dok je Marin Lemić dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta u kategoriji najboljeg muškog ostvarenja u plesu.

U novom duetu nastavlja se propitivanje komunikacije između dvaju fluidnih entiteta koji su definirani jedino konstantnom promjenom, vođenom unutarnjim impulsima, ali i vanjskim podražajima. Pritom se iz prethodnice preuzima metodologija kreiranja vokabulara pokretom, mimikom i glasom, a kao novi element tjelesne ekspresije i komunikacije pojavljuje se dodir, čime se transformacijski procesi preuzeti iz prve faze istraživanja dodatno usložnjavaju, dok se istovremeno stvara bogata vizualna metaforika. Za razliku od prethodne predstave, u kojoj se postavljalo pitanje o prirodi transformacijskih procesa, odnosno pitanje njihove pojedinačnosti ili odijeljenosti te njihova međudjelovanja, u Transformerima 2 naglasak je na istovremenoj zajedničkoj transformaciji dueta kao kompleksne cjeline i istraživanju utjecaja koje to zajedničko, dijeljeno, uvijek iznova transformirano i transformirajuće tijelo ima na svoju okolinu.

Projekt nastaje kroz rezidencijalni program Mediteranskog plesnog centra i Zadarskog plesnog ansambla. Projekt je podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija i realiziran u koprodukciji s Hrvatskim institutom za pokret i ples kroz Tjedan suvremenog plesa.

Ulaznice možete rezervirati i kupiti OVDJE.  

12.05.2022. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh