« Kazalište
objavljeno prije 14 godina
CONNECTIONS

Predstava Themselves already Hop! u Teatru &TD

18. i 19. lipnja u 20 sati možete pogledati predstavu Hermanna Heisiga ostvarenu u sklopu projekta Connections

teatar itd
teatar itd (Teatar &TD)
Više o

Teatar &TD

,

Paulina Berislavić

,

Tiziana Kovač

Četvero ljudi, pomalo pretjerano obučenih za prigodu, stranci su u prostoru koji ih okružuje, kolekciji maloga namještaja koji nalikuje dnevnom boravku. Je li to njihov dnevni boravak? Jesu li ovi ljudi multinacionalna komuna - ili je to ipak čudni sastanak na rubu buvljaka?

Protagonisti nastoje ispuniti zadaću koju im sugerira prostor, nastojeći se pozicionirati u socijalni kontekst. Nastoje premostiti kontradikcije između bivanja bliskima i udaljenima jedni naspram drugih, između ubrzavanja i iznenadnih usporavanja, između nezgrapnog namještaja i fluidnosti svojih tijela.

Predstava je inspirirana je multitaskingom i proizlazi iz interesa za tijelo između, za ono koje se bavi izvođenjem različitih radnji istovremeno. Kako se tijelo ponaša kada stalno plovi između interesa, sinkronizira brzine, mijenja se pod utjecajem kontradiktornih informacija? U trenutku kada multitasking dotakne granice ljudskih mogućnosti pojavljuje se drukčije tijelo: disfunkcionalno, pretjerano, smotano..

Connections je internacionalna kazališna inicijativa Spielarta, minhenskog kazališnog festivala, nastala s ciljem spajanja različitih generacija umjetnika koji se bave različitim kazališnim žanrovima.

Connections se sastoji od šest predstava, dvije iz Njemačke, po jedne iz SAD-a, Belgije i Hrvatske i jednog internacionalnog projekta na kojem je surađivalo pet umjetnika iz pet različitih zemalja. Hrvatski predstavnici su Miran Kurspahić i Rona Žulj, sa autorskim projektom Žrtve zemljopisa.

Izvođači: Elpida Orfanidou, Nuno Lucas, Esther Quade, Thomas Proksch

16.06.2010. 11:29:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh