« Kazalište
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
PREMIJERNO

Predstava posvećena Luki Ritzu u ZKM-u

Predstava "Ovo bi mogla biti moja ulica" otvara sezonu u ZKM-u koja će biti posvećena "drugom" i "drugačijem"

Predstava posvećena Luki Ritzu u ZKM-u
Predstava posvećena Luki Ritzu u ZKM-u (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

ZKM

,

Luka Ritz

,

zagreb-info

,

sporo jedenje

Predstava "Ovo bi mogla biti moja ulica", posvećena Luki Ritzu i njegovim vršnjacima koji su žrtve maloljetničkog nasilja, premijerno će se izvesti 23. listopada u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM), najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

To nije rekonstrukcija konkretnog događaja nego, kao što i njezin naslov govori, potencijalno ostvariva priča, rekla je dramaturginja Jelena Kovačić. Jedino što je u predstavi dokumentarističko su ulomci Ritzovih tekstova, korištenje glazbe koju je volio, te pojavljivanje njegove najbolje prijateljice Lare Janić, dodala je.

Napomenuvši kako se radnja događa na dan sprovoda jednog mladića, redateljica Anica Tomić rekla je kako predstava nije postavljena kao didaktička, već tako da se s njome svatko može poistovjetiti, ustvrdila je.

Ravnateljica Dubravka Vrgoč je ocijenila da tim projektom ZKM ulazi u dijalog sa svojim gledateljima i sa svojim vremenom, što će ostvariti kroz organizaciju razgovora s publikom nakon svake izvedbe i radionica u školama. Stvarajući predstavu njezine autorice savjetovale su se s Ritzovim roditeljima i prijateljima.

Glume, među ostalima, Suzana Nikolić, Damir Šaban, Vedran Živolić, Jadranka Đokić, Nađa Perišić i Nataša Dorčić.

Tom predstavom ZKM otvara sezonu koja će, najavljeno je, biti posvećena "drugom" i "drugačijem" te odnosom ljudi prema onima koji nisu isti kao većina. (hina/metro-portal)

20.10.2010. 14:52:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh