« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
POSLUŠAJTE SAVJETE

Pravila ljetne zdrave prehrane

Putovanja i razgledavanja po velikim vrućinama također su izazovni dijelovi dana kad morate imati sa sobom nešto hrane

Sjajna ljetna hrana
Sjajna ljetna hrana (Shutterstock)
Više o

zdrava prehrana

,

savjeti

,

ljetna hrana

Ljeto donosi neka svoja pravila zdrave prehrane zbog velikih vrućina, pa za početak onaj standardni savjet - nipošto ne preskačite doručak, neka budu integralne žitarice s mlijekom ili jogurtom, uz to će dobro doći i šaka bobičastog sezonskog voća. 

>> Najbolja hrana za ljetno osvježenje >>

Putovanja i razgledavanja po velikim vrućinama također su izazovni dijelovi dana kad morate imati sa sobom nešto hrane. Ponesite sendviče koji se neće pokvariti na vrućini, a uz to bi bilo sjajno imati povrće ili voće narezano u plastičnoj posudi, spremno za konzumaciju. Jedite barem svaka dva sata, uz obaveznu flašu vode bez koje ne izlazite iz kuće.

>> Ljetna hrana za vitku liniju >>

Ručak i večera trebali bi biti lagani obroci koji ne opterećuju želudac, no jednako tako i raznovrsni kako bi unijeli uravnoteženu količinu nutrijenata. Mast, šećer i alkohol izbjegavajte, neka na meniju budu juhe i salate što češće. 

>> Ljetna prehrana za zdravlje >>

Ljeto je donijelo obilje plodova, pa nemojte propustiti u svakodnevnu prehranu uvrstiti rajčicu, koja će vas zajedno s mrkvom štititi od sunca, krastavce za bolji rad bubrega i dovoljno kalija, a od voća neka breskve, dinje i lubenice budu svakodnevna navika.

Uživajte u ljetu!

24.07.2014. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh