« Kazalište
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
PREDSTAVE

Praizvedba komedije "Iza ograde"

U subotu 16. veljače bit će praizvedena nova komedija Nine Horvat “Iza ograde” u Gradskom kazalištu Požega

Iza ograde - nova komedija
Iza ograde - nova komedija (Arhiva)
Više o

predstave

,

Nina Horvat

,

Iza ograde

"Iza ograde" je predstava koja se bavi pitanjem što je to obitelj te u kojoj mjeri dopuštamo da mišljenje okoline utječe na naše odluke i život. Ivor, Morana i Petra bore se sa svojom svakodnevnicom i pokušavaju "izgurati" dan po dan u vrtlogu usamljenosti, nesposobnih šefova, pelena, bezglutenskih palačinki, vrtića, održavanja veza putem Skypea, društvenih pritisaka, bračnih kriza, savršenih mama koje nabijaju komplekse, podijeljenog skrbništva i pokvarenih aparata za kavu.

Predstava je nastala u produkciji Gradskog kazališta Požega koje drugu sezonu za redom postavlja tekst dramske spisateljice Nine Horvat. Predstavu je režirala glumica Jelena Hadži-Manev kojoj je "Iza ograde" druga ovosezonska režija u Požegi. Autorski tim čine još i scenografkinja Marta Crnobrnja, kostimografkinja Lucija Prstec Smolčec te skladatelj Darko Horvat.

U predstavi igraju glumci Helena Minić Matanić, Mladen Kovačić i Marijana Matoković, svi od reda dobro upoznati s požeškim kazalištem u kojem im ovo nije prva predstava. Sjajni tročlani ansambl u predstavi igra devet različitih uloga.

"Iza ograde" zaviruje ispod površine i preispituje u kojoj smo mjeri sami odgovorni za vlastitu sreću. Morana je majka dvoje male djece koje odgaja praktički sama jer joj muža nikad nema doma, Ivor je friško razveden i pokušava se pomiriti s činjenicom da više ne živi sa svojim djetetom, a Petra pokušava održavati vezu na daljinu i objasniti svojim roditeljima da ne želi djecu. Troje ljudi koji pokušavaju posložiti svoje živote, tri dvorišta koje dijeli ograda, tri vrste obitelji i okolina koja osuđuje, pametuje i neumorno zabada nos tamo gdje mu nije mjesto.

Predstava će u nedjelju 17. veljače imati reprizu u matičnom kazalištu a u pripremi je i gostovanje u Zagrebu.

15.02.2019. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh