« Kazalište
objavljeno prije 6 dana i 3 sata
NAJAVE

Praizvedba drame Gdje se kupuju nježnosti

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u petak, 15. siječnja, u 19,30 sati, održat će se praizvedba dramskog teksta 'Gdje se kupuju nježnosti' autorice Monike Herceg, u režiji Renea Medvešeka

Gdje se kupuju nježnosti
Gdje se kupuju nježnosti (Arhiva)
Više o

HNK

,

drama

,

Gdje se kupuju nježnosti

,

Monika Herceg

Drama 'Gdje se kupuju nježnosti' prati tri generacije žena u ruralnoj sredini koja se teško oporavlja od posljedica rata. Priča je to o ženama čiji je život ispunjen nasiljem, patnjom i siromaštvom, ali i nadom o izlasku iz tog začaranog kruga. Baka, majka i kći se svaka na svoj način pokušavaju nositi sa životnim nedaćama.

Središnji lik drame je kći koja preispituje živote svoje bake i majke, ali i to koliko njezin život počinje sličiti na njihove. Tekst u sebi nosi nadu novih početaka, izlaska iz krugova za koje smo mislili da su zauvijek zatvoreni, a životi u njima predodređeni. Monika Herceg kombinira svoj prepoznatljiv poetski stil s dramskim elementima, približavajući nam začudni svijet likova s margine društva.

Lik Kćeri na pozornici interpretiraju tri naše proslavljene glumice Lana Barić, Jadranka Đokić i Daria Lorenci Flatz, dok u ulozi Majke, vidjet ćemo fantastičnu Ninu Violić, moćnu Baku glumi Mirta Zečević, a Filip Vidović igra Sina.

Ulogu Oca tumači Igor Kovač, novi član Ansambla HNK u Zagrebu. Dramaturginja je Jelena Kovačić, scenografkinja Tanja Lacko, kostimografkinja Doris Kristić, kompozitor je Zoran Šćekić, oblikovatelj videa je Ivan Marušić Klif, a svjetla Aleksandar Čavlek. Uživo na sceni glazbu izvode Zoran Šćekić, Nenad Sinkauz i Pavle Jovanović.

Na svečanoj premijeri i tijekom svih izvedbi predstave 'Gdje se kupuju nježnosti' HNK u Zagrebu organizira akciju za obnovu Pučkog otvorenog učilišta - Hrvatski dom Petrinja koji je teško oštećen  u potresu. Donacije se mogu uplatiti na za to otvoren račun ili u predvorju prije i poslije predstave. Datumi izvedbi u siječnju 2021. su: 16., 18., 19., 20., 21., 22., 23., 29., 30.

14.01.2021. 14:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh