« Život
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
UGODNO S KORISNIM

Potaknite razvitak svog talentiranog klinca

U sklopu Učiteljskog fakulteta u Zagrebu provedeno je istraživanje o izvanškolskim aktivnostima na 1411 učenika diljem Hrvatske

Potaknite aktivnosti vašeg klinca
Potaknite aktivnosti vašeg klinca (Shutterstock)
Više o

djeca

,

škola

,

1. rujna

Pokazalo se kako bilo kakve izvanškolske aktivnosti pozitivno utječu na učenje i razvoj djeteta. Ipak, iako su zanimacije dobre, ako vam je dijete prvašić, pričekajte s izvanškolskim aktivnostima kako bi i on i vi shvatili što mu najbolje leži. Kroz prvu godinu vidjet ćete je li pravi odabir maketarstvo, foto sekcija, sport, zbor, sviranje nekog glazbenog instrumenta ili nešto sasvim drugačije.

U većini slučajeva dijete se želi baviti svim i svačim, a vi mu dopustite da istražuje. U početku ćete ga možda stalno odvoziti i dovoziti s aktivnosti, kupovati opremu, ali s vremenom će se vjerojatno njegova zanimacija usmjerite prema jednom hobiju. Ipak, nemojte svoje neostvarene želje prenositi na klinca, ako on trenutno ne želi ići na ništa ili samo na plivanje, to je njegov izbor.

Sportske aktivnosti su dobre jer na taj način postoji manja mogućnost da dijete postane tromo i lijeno te da cijeli dan provodi igrajući se na kompjuteru. Za dečke to može biti sport kao što je nogomet, ili pak nešto malo egzotičnije poput borilačkih vještina. Klinke je dobro upisati na gimnastiku ili ples gdje osim tijela razvijaju osjećaj za umjetnost. Bilo kakve grupe su dobre za socijalizaciju djeteta, osjećaj za zajedništvo, strpljenje i disciplinu.

Više o izvanškoliskim aktivnostima pročitajte na She.hr - Izvanškolske aktivnosti

12.09.2010. 23:09:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh