« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
ISPROBANE METODE

Postignite savršeni trbuh bez ijednog trbušnjaka

Izvođenje beskonačnih serija trbušnjaka može biti zaista dosadan proces, zbog čega biste mogli i potpuno odustati od treninga

Kako do super trbušnjaka
Kako do super trbušnjaka (Shutterstock)
Više o

vježbanje

,

trbušnjaci

,

trening

,

trbuh

Ako se ponekad tako osjećate, možda biste trebali obratiti pažnju na sljedeće vježbe koje također grade trbušne mišiće. S obzirom da ti mišići djeluju kao dinamični stabilizatori tijela, možete iskoristiti ovaj princip kako biste izgradili savršeni trbuh.

Vježbe koje navodimo destabilizirat će vaše tijelo, tako da će svaki mišić morati sudjelovati u održavanju stabilizacije. Dodajte jednu ili dvije ove vježbe u vaš trening kao zamjenu za trbušnjake.

1. Mrtvo dizanje na jednu nogu

Ova vježba dobar je način da pokrenete mišiće nogu dok istovremeno aktivirate i trbušne mišiće, upravo zbog potrebe za balansom. Može se izvoditi uz par bučica ili sa šipkom, stoga je pogodna i za vježbanje kod kuće. S obzirom da se izvodi samo jednom nogom, bit će vam dovoljne manje težine kako biste dobili efekt. Pogledajte video.

2. Oslanjanje na loptu

Ovo je još jedna dobra vježba za trbuh. Standardno oslanjanje dobro aktivira stabilizatore, no dodavanje lopte pojačava intenzitet i dobivate više iz ovog pokreta. Kako biste izveli vježbu, jednostavno se rukama oslonite na loptu tako da vam podlaktice budu na vrhu. Dovedite tijelo u položaj dijagonalno na loptu i držite tu poziciju oko minutu. Pogledajte video.

3. Podizanje jedne noge s leđima na lopti

Kako biste izveli ovu vježbu leđima se oslonite na loptu, dok su noge ispred vas, a koljena savinuta pod kutom od 90 stupnjeva. Leđa moraju biti ravna. Kada postignete balans, podignite jednu nogu i ispružite je da bude potpuno ravna. Zadržite poziciju oko minute, a zatim zamijenite strane. Pogledajte video.

4. Podizanje nogu iz visećeg položaja

Ova vježba odlična je za trbušne mišiće kao i pregibače kukova. Dok izvodite vježbu vodite računa da su vam leđa uspravna. Ispružite noge i podignite ih 90 stupnjeva u odnosu na pod. Kratko zadržite i zatim se vratite u početni položaj. Pogledajte video.

08.07.2013. 14:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh