« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
SMRT DJETETA

Poplavljen i jug Australije

Oborine su uzrokovale poplavu u više od 50 sela i gradova na jugu Australija, život je izgubila 8-godišnje dijete

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

poplava

,

poplava australija

Osmogodišnje dijete izgubilo je život u poplavama koje su nakon sjeveroistoka pogodile i jug Australije. Šteta uzrokovana poplavom doseže i 20 milijarda australskih dolara, prenosi Hina.

Nakon najgorih poplava u zadnjih 40 godina na sjeveroistoku zemlje u kojima je život izgubila 31 osoba, obilne su oborine uzrokovale poplavu u više od 50 sela i gradova u državi Victoriji, na jugu.

Očekuje se da će rijeka Wimmera tijekom dana dosegnuti najvišu razinu, "uzrokujući nove poplave" i prijeteći stotinama kuća, rekao je glasnogovornik spasilačke službe. Tijelo osmogodišnjaka koji se od ponedjeljka vodi kao nestao u Sheppartonu, ronioci su pronašli u utorak, što je prva žrtva na jugu zemlje.

Poplava koja je pogodila pet australskih država na jugu mogla bi potrajati oko dva tjedna. Ministar financija Wayne Swan ocijenio je u ponedjeljak da bi poplave mogle biti najskuplja prirodna katastrofa u povijesti zemlje.

"Za to će se morati izdvojiti milijarde dolara Commonwealtha i vlade, a imat će i posljedice na financije vlada tih država" u Australiji, rekao je.

18.01.2011. 10:12:15
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    martinatonka
    18.01.2011. 13:47
    Priroda je došla po svoje.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh