« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Položaj u kojem spavate utječe na posao

Kad vam savjete o spavanju daje poslovna škola na Harvardu, znate da je vrag uzeo šalu i da tu definitivno ima nečega

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

spavanje

,

govor tijela

,

posao

,

položaji

Vjerovali vi to ili ne, položaj u kojem spavate ima velike veze s vašim uspjehom na poslu, tvrde istraživači s Harvardove poslovne škole, posebno izdvajajući položaj fetusa kao zabrinjavajući govor tijela.

Naime, oni tvrde da u slučaju da se probudite u tom položaju, zapravo se budite na krivoj strani kreveta i taj govor tijela odaje da ste vrlo osjetljiva i emotivna osoba. Čak 40 posto ljudi spava u ovom položaju, s tim da ima više žena nego muškaraca koji preferiraju ovaj položaj.

No, spavanje u ovom položaju može imati velikog utjecaja na vaš uspjeh, jer zapravo podsvjesno djeluje na način na koji vidite sebe - vaše tijelo utječe na vaš um koji utječe na ponašanje, što sve rezultira ishodima koji vam se neće svidjeti. 

Znači, ako previše vremena provodite u pokornom položaju, tj, tako držite tijelo čak i u snu, sami sebi šalje te poruku da ili nemate ili ne želite imati nikakvu moć. Kako povezanost uma i tijela djeluje dvosmjerno, možete biti sretniji ako smijete, primjerice, pa u slučaju da se budite u položaju fetusa primjenite neke od ovih savjeta:

- počnite pozitivno razmišljati
- hodajte samouvjereno, podignute glave
- promijenite položaj u kojem tonete u san - ispružite ruke i noge kako biste zauzeli što više prostora u krevetu (pritom, naravno, nemojte partnera izbaciti iz kreveta)
- čim se probudite, dobro se rastegnite

15.11.2013. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh