« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
NEUTEMELJENO?

Pokajnik povezuje Berlusconija s mafijaškim napadima

Talijanski premijer sve je optužbe očekivano odbacio pripisavši ih pristranim sudovima kojima je cilj srušiti njega i njegovo medijsko carstvo

(Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Italija

,

talijanska mafija

,

Gaspare Spatuzza

Mafijaš pokajnik Gaspare Spatuzza izjavio je u petak pred sudom u Torinu da mu je šef jednog klana mafije, koji je osuđen za mafijaške bombaške napade 1993., rekao da je talijanski premijer Silvio Berlusconi povezan s Cosa Nostrom, javljaju svjetske novinske agencije.

Spatuzza je iznio svoje svjedočenje u sklopu žalbe Marcella Dell'Utria, sicilijskog poslovnog čovjeka i Berlusconijeva političkog suradnika, na presudu za povezanost s mafijom.

Berlusconi nije službeno povezan s tim slučajem i ranije je odbio dokaze koje je Spatuzza iznio tužiteljima kao "neutemeljene".

Konzervativni 73-godišnji premijer i medijski mogul kaže da pristrani sudovi donose lažne optužbe kako bi pokušali srušiti 19-mjesečnu vladu, njegovu treću od 1994., i napasti njegovo medijsko carstvo.

Berlusconiju je ukinut imunitet čime je omogućen nastavak milanskog suđenja u petak. Berlusconi je optužen da je 1997. podmitio britanskog odvjetnika Davida Millsa sa 600.000 američkih dolara kako ne bi objavio inkriminirajuće dokaze o njegovim poslovima. Berlusconijevi odvjetnici u petak su pred milanskim sudom rekli da bi premijer na suđenje mogao doći 13. ili 27. veljače.

Nešto ranije suci su prihvatili argumente odvjetnika da Berlusconi nije došao pred sud zbog neodgodivih obaveza, odnosno sjednice vlade u Rimu. Isto tako su prihvatili datume koje su im ponudili odvjetnici. (hina/metro-portal)

04.12.2009. 15:32:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh