« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
UČENICI NA POZORNICI

Počelo 19. izdanje Lidrana

Ovogodišnja smotra LIDRANO trajati će četiri dana, a učenici će imati pojedinačne i skupne nastupe

(Zagreb.hr)
Više o

Kerempuh

,

zagreb-info

,

Lidrano 2010

U ponedjeljak 08. veljače u zagrebačkom kazalištu "Kerempuh" otvoren je devetnaesti po redu LiDraNo - smotra u literarnom, dramsko-scenskom i novinarskom stvaralaštvu učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.

Ovu već tradicionalnu manifestaciju svečano je otvorio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić praćen svojim suradnicima.

"Treba odati priznanje i mentorima svih sudionika budući da bez njih svi talenti i sposobnosti učenika ipak ne bi došli do izražaja", rekao je prilikom svečanog otvaranja Ivica Lovrić.

Brojnim prisutnim učenicima obratila se i Jasenka Đenović, ravnateljica Uprave za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa nakon koje su nastupili neki od najboljih učenika prošlogodišnjeg izdanja LiDraNa.

Ovogodišnja smotra LIDRANO trajati će četiri dana u kojima će učenici zagrebačkih osnovnih i srednjih škola u pratnji svojih mentora, imati pojedinačne i skupne scenske nastupe, predstaviti svoje književne i novinarske uratke te sudjelovati u okruglim stolovima.

Natjecanje će se osim u Kerempuhu održavat i u kazalištu Vidra, Hrvatskom školskom muzeju, osnovnoj školi Antun Gustav Matoš te Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga, a oni najbolji će krajem ožujka, u Šibeniku sudjelovati u državnom natjecanju.

Organizatori 19. smotre su Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, OŠ Antun Gustav Matoš i Prirodoslovna škola Vladimira Preloga. (hina/metro-portal)

09.02.2010. 09:23:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh