« Seks
objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana
HE HE

Poboljšajte pamćenje - u krevetu

Reakcija koja se događa u tijelu za vrijeme orgazma pomaže stvaranje novih moždanih stanica, pokazalo je istraživanje

Čisto ludilo! :)
Čisto ludilo! :) (Arhiva)
Više o

seks

,

pamćenje

Seks ima pozitivan učinak na zdravlje, to nije nikakva tajna, no osim toga što jača imunitet jer se tijekom orgazma u mozgu otpuštaju endorfin i oksitocin, isti oni hormoni koje hipotalamus luči kada, primjerice, jedemo čokoladu, može napraviti i prava mala čuda za naš mozak.

Ti hormoni djeluju na organizam tako da ga preplavljuju osjećajem zadovoljstva i rasterećuju od stresa pod čijim djelovanjem nadbubrežna žlijezda proizvodi kortizol, hormon potpuno suprotnog učinka.

Osim što jača tjelesno zdravlje, redoviti seks dobro djeluje i na psihu. Znanstveni časopis Archives of Sexual Behavior objavio je rezultate studije koji su pokazali da redoviti seksualni odnosi imaju pozitivan učinak na pamćenje.

U studiji je sudjelovalo preko 6000 osoba starijih od 50 godina koji su morale rješavati različite zadatke tijekom dvije godine, koliko je trajalo istraživanje. Osobe koje su imale aktivniji seksualni život, imale su i bolje pamćenje. A one koje su bile emocionalne jače povezane s partnerom, imale su još bolje rezultate na testovima.

Znanstvenici vjeruju da reakcija koja se događa u tijelu za vrijeme orgazma pomaže stvaranje novih moždanih stanica.

Tijekom vrhunca u ženskom se mozgu otpušta hormon DHEA kojeg nazivamo i elikisirom mladosti, a osim što čini da se osjećamo i izgledamo mlađe, DHEA poboljšava pamćenje i rad mozga općenito.

24.01.2019. 21:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh