« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
HE HE

Pobijedite umor na zdrav način

Stručnjaci preporučuju dovoljno tekućine, naročito vode koje treba biti otprilike 8 čaša dnevno, a uz to uzmite dosta voća koje sadrži puno tekućine poput celera ili naranči

Kako brzo do energije
Kako brzo do energije (Arhiva)
Više o

energija

,

proteini

,

ugljikohidrati

,

tekućina

,

pravilno disanje

Ako vas je već počeo savladavati umor, ili ste jednostavno stalno premoreni, morali biste uvesti neke promjene u svoj ritam i prehranu kako biste brzo i učinkovito vratili izgubljenu energiju.

Stručnjaci preporučuju dovoljno tekućine, naročito vode koje treba biti otprilike 8 čaša dnevno, a uz to uzmite dosta voća koje sadrži puno tekućine poput celera ili naranči. 

Disanje je još jedan od načina brzog vraćanja energije, jer treba disati kroz dijafragmu, duboko, kako bi zrak ispunio cijela pluća a ne samo gornji dio. Disanje kroz dijafragmu podiže želudac i oslobađa put zraku tijekom udaha, pa je dovoljno malo se izdvojiti i duboko disati kroz nos jednu minutu. Stavite ruku na trbuh kako biste imali kontrolu nad disanjem i odmah ćete osjetiti navalu energije.

Dinamična glazba ubrzat će disanje, a posljedično i otkucaje srca i cirkulaciju, pa kad klonete od umora, a baš morate ostati budni, neka vas podigne duboko disanje i prava glazba.

Uz to, potrebno se dovoljno kretati, makar pola sata dnevno na svježem zraku, a na poslu pronađite sretnu mjeru između sjedenja i stajanja dok radite, kako ne biste cijeli dan proveli za stolom. Vježbanje bi vam trebalo postati jutarnja rutina, jer ćete tako na posao dolaziti napunjeni energijom.

Ako u to ukombinirate i zdrave međuobroke od proteina i zdravih ugljikohidrata poput šake badema i jedne banane, gdje će proteini podići energiju, a ugljikohidrati je održavati, recept za brisanje umora je tu, samo ga treba slijediti. 

10.09.2014. 13:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh