« Život
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Krv pomlađuje

Pobijedite starenje Drakula terapijom

Ako vas sam naziv terapije dovoljno ne uplaši, možda hoće činjenica da se radi o ubrizgavanju vlastite krvi u lice

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

starenje

,

krv

,

Drakula terapija

,

injekcije

No takva terapija posljednje je dostignuće u borbi protiv starenja. Predstavio ju je francuski liječnik, stručnjak za kozmetičku i plastičnu kirurgiju, dr. Daniel Sister.

Radi se o procesu prilikom kojeg se pacijentu vadi krv, koja se zatim razdvaja na crvene krvne stanice, serum i krvne pločice. Zatim se, nakon dodavanja vitamina i aminokiselina, obogaćeni serum ubrizgava u lice.

Kako tvrdi dr. Sister, na taj način se stimulira obnova DNK, zacjeljuju ožiljci, a suha, naborana i smežurana koža pomlađuje bez potrebe za sintetičkim umecima i bolnim laserskim tretmanima.

Ako vam se ovakva terapija čini čudnom, uzmite u obzir da ima priznatu medicinsku pozadinu. Više od dva desetljeća, zubari su koristili pacijentov serum kako bi regenerirali oštećeno zubno meso. Radi se o tome da je serum bogat prirodnim proteinima koji pomažu oporavku.

˝Pomislio sam da ako je takva terapija dovoljno dobra za kosti i mekana tkiva poput zubnog mesa, onda može biti još i bolja za kožu˝, objašnjava dr. Sister. Odlučio je primijeniti terapiju krvnim pločicama i plazmom, koja uključuje injekcije u oštećeno tkivo, s tradicionalnim francuskim kozmetičkim tretmanom - mezoterapijom, koja se sastoji od desetak sitnih uboda u površinske dijelove kože injekcijama koje sadrže vitamine i minerale.

Cijeli tretman traje oko pola sata i nije potpuno bezbolan jer ipak se radi o brojinim ubodima iglom u lice. Već idući dan koža izgleda bolje, no optimalni rezultati mogu se vidjeti nakon par tjedana kada serum u potpunosti počne djelovati. Terapija košta oko 5700 kuna.

02.11.2009. 16:45:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh