« Život
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
BUDUĆNOST TURIZMA

'Galaktičko svemirsko odmaralište' napreduje prema planu

Prvi svemirski hotel primat će četvero gostiju koji će na 450 kilometara visine kružiti oko Zemlje brzinom od 30 tisuća km/h

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

svemirski turizam

,

svemirski hotel

,

Galaktičko svemirsko odmaralište

,

Xavier Claramut

Tvrtka koja kani 2012. otvoriti prvi hotel u svemiru priopćila je u ponedjeljak da se sve razvija po planu, unatoč kritičarima koji sumnjaju u tu investiciju, vrijednu više milijarda dolara, te vremenski okvir za njezinu gradnju.

Španjolski arhitekti hotela "Galaktičko svemirsko odmaralište" kažu da će boravak s trima noćenjima stajati tri milijuna eura, a u cijenu je za boravak u svemiru uključeno osam tjedna pripreme i vježbe na nekom od karipskih otoka.

Dok borave u hotelu, gosti će 15 puta na dan vidjeti izlazak sunca i poći na put oko svijeta svakih 80 minuta. Nosit će posebna odijela, tako da će moći puzati po svojoj sobi i prianjati uza zidove poput Spidermana.

Po njihovim planovima, svoj će svemirski projekt početi kapsulom smještenom 450 kilometara iznad zemlje, koja će kružiti brzinom od 30 tisuća kilometara na sat, a moći će primiti četvero gostiju i dvojicu astronauta-pilota.

Gostima će trebati dan i pol da stignu do hotela koji je predsjednik tvrtke Xavier Claramut, bivši aerosvemirski inženjer, usporedio s planinarskim domom, bez osoblja koje će dočekati putnike. Do hotela će putovati raketom koja će pristati uz kapsulu i nakon tri dana ponovno se raketom vratiti na Zemlju. (hina/metro-portal)

02.11.2009. 14:53:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh