« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
PREDSTAVE

Plesna predstava 'Playing Reality' 14. prosinca u ZPCu

Uzimajući dječje igre kao svoj ishodišni istraživački materijal, plesna predstava Playing Reality nastaje na sjecištu igre i izvedbe, zaigranosti i plesa, igrivosti i performativnosti

Playing Reality
Playing Reality (Arhiva)
Više o

predstave

,

Playing Reality

Plesna predstava Playing Reality koja nastaje prema ideji umjetnice Koraljke Begović i dramaturginje Jasne Jasne Žmak te u suradnji s autoricama i izvođačicama Filipom Bavčević, Nastasjom Štefanić, Miom Zalukar i Martinom Tomić bit će izvedena u utorak, 14. prosinca u 20 sati u Zagrebačkome plesnom centru.

Uzimajući dječje igre kao svoj ishodišni istraživački materijal, plesna predstava Playing Reality nastaje na sjecištu igre i izvedbe, zaigranosti i plesa, igrivosti i performativnosti. Autorski tim predstave kroz proces rada bio je s jedne strane posvećen koreografskoj analizi formalnih aspekata pojedinih igara, njihovih varijacija, iznimaka i pravila, a s druge se strane bavio uplivom u afektivni svijet dječjih igara i atmosfere u kojoj se one odvijaju, preispitujući pritom neprestano reperkusije njihove transformacije u izvedbeni odnosno plesni materijal. Pantomima, skrivač, twister, gumi-gumi, pokvareni telefon, graničar, skakavac i brojne druge, često zaboravljene, ponekad izmišljene, igre tako su postale plodno tlo za konstruiranje modularne matrice koja funkcionira kao neka vrsta igrače mašine koja u dinamičnom flowu pred publiku dovodi kratke, ponekad bljeskovite, ponekad neprepoznatljive, sekvence sagrađene od apstrahiranih elemenata pojedinih igara. Napetost iščekivanja ishoda igre, pobjede ili poraza, pritom je suspendirana i zamijenjena drugom vrstom izvedbene napetosti koja se gradi postepenom akumulacijom raznolikog materijala koji u progresiji nudi sve kompleksniju rekonstrukciju svijeta igara.

Ideja: Koraljka Begović
Koncept i dramaturgija: Jasna Jasna Žmak
Koreografija i izvedba: Filipa Bavčević, Koraljka Begović, Nastasja Štefanić, Mia Zalukar / Martina Tomić

Glazba: Nenad Kovačić
Oblikovanje svjetla: Saša Fistrić
Vanjske suradnice: Davorka Begović i Martina Tomić
Kostimografija: Stella Leboš
Grafičko oblikovanje: Kuna Zlatica
Fotografija: Jelena Janković
Produkcija: Domino i UPUH

15.12.2021. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh