« Kazalište
objavljeno prije 24 dana i 6 sati
NAJAVE

Plesna predstava Id ponovno u Trešnji

Glazba vodi i podržava pokret, stvara i naglašava osjećaj i događajnost, izražava dualnosti kroz opreku organskoga zvuka i elektronike

Predstava Id
Predstava Id (Arhiva)
Više o

kazalište Trešnja

,

predstava Id

Plesna predstava "id" bavi se Freudovskim strukturama ličnosti, idom i superegom, u koreografiji Anđele Bugarije i Svena Bahata, dramaturgiji i režiji Tene Gašparac te s autorskom glazbom Buge Bosanac.

Id je instinkt, impuls koji pokreće, povezuje, generira pokret. Unutarnji sukob između ida i superega, nagona i pravila, instinkta i morala, reflektira se na sam pokret unutar odnosa izvođača.

U ovom plesnom duetu, dodir i fizički kontakt glavni su motivi i sredstva komunikacije koji definiraju razvoj i prirodu nastalih odnosa između dvoje ljudi. Namjera definira impuls, impuls pokreće tijelo, tijelo mijenja formu u odnosu na drugo. Kroz dodir i fizički kontakt prenosi se namjera, a impuls se seli i prodire. Pozicije tijela se mijenjaju i razvija se odnos.
Publici se otvara prostor imaginacije i interpretacije odnosa kroz slike jednakosti, povjerenja, nježnosti, harmonije i podrške. Kroz postavljene slike proizlaze oblici dinamike odnosa plesača, sukoba i sklada, senzualnosti i nježnosti.

Glazba vodi i podržava pokret, stvara i naglašava osjećaj i događajnost, izražava dualnosti kroz opreku organskoga zvuka i elektronike. Ljudski glas, sjetni zvukovi flaute i repetitivnost motiva izraženih na klaviru, prožimaju se sa impersonalnim elektroničkim zvukovima, izražavajući paletu emocija i odnosa koji supostoje u dvama tijelima.

Predstava "id" premijerno je izvedena 17. lipnja 2019. u Gradskom kazalištu Trešnja u Zagrebu.

Predstava "id" povodom Noći kazališta, 16.11 u 20h ponovno se održava u kazalištu Trešnja. Nakon uspješne premijere, posjetitelji će moći pogledati ponovnu izvedbu povodom Noći kazališta po povoljnoj cijeni od 20 kuna

 

Koreografija i izvedba: Sven Bahat i Anđela Bugarija
Režija i dramaturgija: Tena Gašparac
Glazba: Buga Bosanac
Glazbena izvedba: Buga Bosanac i Stephen George Yeseta
Dizajn svjetla: Roman Bahat
Fotografija i video: Matija Lukman
Grafički dizajn i obrada fotografija: Josipa Bahat

11.11.2019. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh