« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
WTF?!

Pijanstvo nas deblja, i to nemilice

Samo jedna pijana noć natjerat će vas da unese tri puta više kalorija u 24 sata nego što je preporučeno, što će vam odmah donijeti kilogram viška

Opijanje deblja, i to opako
Opijanje deblja, i to opako (Arhiva)
Više o

piće

,

alkohol

,

kalorije

,

debljanje

,

pijanstvo

Alkohol deblja, tu informaciju svi imamo negdje u zakutku mozga, a kako se prema istraživanjima gotovo 60 posto ljudi napije barem jednom tjedno, nije loše znati kako to utječe na naš struk.

Rezultati su, zapravo, porazni - jedna noć pijanstva uzrokuje unos trostruko više kalorija tijekom te noći i sljedećeg dana nego što je normalno, pa tako žene prosječno unesu 5725 kalorija, a muškarci nevjerojtnih 6946.

Stručnjaci su izračunali da to ide otprilike ovako - tijekom pijane noći alkoholom se unese 1795 kalorija, dodatnih 3126 masnom hranom tipa čipsa, pizze, hamburgera i sličnog, a drugi dan se jednako nezdravom hranom pokušava odagnati mamurluk što znači još 2025 kalorija. 

Na ovaj način, uz inače uzoran život i jednu pijanu noć u tjednu, za godinu dana nakupit ćete 12 kilograma bez pola muke, pa kad sljedeći put krenete piti, stanite kod četvrte pive jer je to granica nakon koje muškarci kreću u pohod na hranu. 

Stoga, mamurluk vam je najveći neprijatelj - ne samo glave, nego i linije. 

24.04.2014. 19:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh