« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
COOL

Internet kao lijek protiv depresije?

Osobe starije životne dobi koje redovito surfaju webom imaju za trećinu manji rizik da će patiti od depresije, tvrde američki znanstvenici

Internet stvarno može biti koristan
Internet stvarno može biti koristan (Arhiva)
Više o

internet

,

depresija

,

Facebook

,

komunikacija

,

društvene mreže

Internet je sjajan lijek za prevenciju depresije, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Michigan State, no to se prvenstveno odnosi na starije osobe koje žive same, iako je sličan učinak zabilježen i kod mladih samaca.

O učinku interneta na život napisane su stotine tisuća članaka, no tek pokoji u afirmativnom tonu, jer se internet najčešće optužuje za sve i svašta, pa tako i depresiju. No, depresivni elementi interneta su zapravo društvene mreže poput Facebooka, na kojima ljudi mogu biti obuzeti crnim mislima ako stalno prate živote drugih koji su uzbudljiviji od njihovih.

No, izgleda da mudrost koja dolazi s godinama vrijedi i na internetu, jer starije osobe pomnije biraju sadržaje koje će na internetu pratiti, i na taj način ne rasipaju pažnju na crnilo koje vlada na naslovnicama news portala.

Uz to, internet im je omogućio kontakte s cijelim svijetom koje inače ne bi imali i komunikaciju koja je na potpuno novoj kvalittativnoj razini od dosadašnje, jer mogu vidjeti i razgovarati uživo s bilo kim.

Sve u svemu, internet je ipak dobro mjesto, ako ga koristite umjereno i ciljano. 

24.04.2014. 11:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh