« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana
SAVJET

Piće kojeg se trebate kloniti

Ako što duže želite ostati mladi onda slatka gazirana pića ne smijete konzumirati jer kad je riječ o starenju ova vrsta pića je najgora

Ovo izbjegavajte obavezno!
Ovo izbjegavajte obavezno! (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

ljepota

,

gazirana pića

,

dug život

Redovito pijenje gaziranih sokova dovodi do povećanja rizika od dijabetesa, debljanja i srčanih bolesti. Uvelike, dakle, pridonose lošem zdravlju, ali i bržem starenju, piše Eatthis.

Pijenje jednog ili više slatkih gaziranih pića dnevno povezano je s kardiovaskularnim bolestima i rizikom od moždanog udara, pokazalo je jedno istraživanje.

Promjene na stanicama

Gazirani sokovi mogu uzrokovati i prerano starenje na razini stanica. Znanstvenici su otkrili da su osobe koje su pile više slatkih gaziranih pića imale kraće dijelove DNK na kraju kromosoma unutar svojih bijelih krvnih stanica.

Skraćeni telomeri u bijelim krvnim stanicama povezani su sa smanjenom dugovječnošću i povećanim rizikom od kroničnih bolesti.

Problemi s probavom

Konzumacija slatkih gaziranih pića povezana je s promjenama u crijevnim bakterijama i crijevnoj mikroflori, upalom i oksidacijskim stresom, a sve to je povezano s preranim starenjem.

Stoga stručnajci savjetuju da gazirane sokove svakako zamijenite zdravijim pićima.

10.11.2022. 08:32:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    10.11.2022. 09:56
    i ja ih pijem puno uh
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh