« Svijet
objavljeno prije 15 godina
flygate

Peta se okomila na hladnokrvnog ubojicu muhe

Koliko je jedno ubojstvo kukca potreslo svijet

Više o

PETA

,

ubojstvo muhe Obama

,

Obama muha

Iako se svakodnevno ubijaju milijuni kukaca raznim mehaničkim postupcima kod nas zvanim popularno 'muvalice', sprejevima, praškom, tekućinama; ubojstvo jednog kukca obišlo je svijet. Da stvar bude još gora to je ubojstvo izazvalo više polemike nego što je izazvalo nedavno ubojstvo predsjednika jedne države na sasvim drugom kontinentu, tamo je muha vjerojatno izašla kao pobjednik.

I dok se u svijetu događaju milijuni stvari vrijednih pisanja i raspravljanja čini se da je sva energija uložena u duh jedne muhe koju je ubio pr(a)vi čovjek. Predaleko je svakako otišla i PETA koja je razočarala mnoge koji smatraju da se njeni aktivisti bore samo za prave stvari ne trošeći životnu energiju na svakodnevne gluposti.

Incident koji je prigodno odmah nazvan 'Flygate' izazvao je bijes Udruge za etično postupanje prema životinjama koja je oštro napala predsjednika Baracka Obamu zbog ubojstva dosadne muhe za vrijeme intervjua. Možda aktivisti znaju humaniji način za ubiti muhu ili ih pak vole imati kao kućne ljubimce u svojim stanovima, no njih je zapravo naljutila Obamina spretnost i brzopotezno ubijanje poput 'specijalca' što je muhu ubilo u trenu.

Ustvrdivši kako se za vrhovnog zapovjednika više ne može tvrditi da "ne bi ni mrava zgazio", PETA je svoje stajalište formulirala na sljedeći način: "On nije Buddha. On je ljudsko biće, a ljudska bića očekuje joši dug put do stupnja na kojem će razmisliti prije nego što djeluju".

Za buduće incidente s insektima, PETA je Obami poslala "humani hvatač kukaca" - napravu nastalu križanjem muhomlata i mrežice za leptire - koja će mu omogućiti hvatanje i oslobađanje dvokrilaca (muhe, komarci, etc.) ili opnokrilaca (pčele, ose, bumbari, etc.) koji će u budućnosti zalutati u Bijelu kuću.

Tko je tu lud pitaju se svi ostali koji prate najveću pogrešku novoga predsjednika koji više mora paziti na suzdržavanje od ubojstva muhe nego koji će mu biti sljedeći ekonomski potez.

19.06.2009. 10:09:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh