« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
VELIKA BRITANIJA:

Pet uhićenih zbog sumnje u terorizam tijekom Papina posjeta

Pet muškaraca uhićeno je u Londonu zbog, kako kaže policija, sumnje u organiziranje, pripremu i poticanje na terorizam

papa Benedikt XVI.
papa Benedikt XVI. (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

terorizam

Pet osoba je uhićeno u petak u Londonu zbog "sumnje u terorizam" tijekom posjeta pape Benedikta XVI. Velikoj Britaniji, priopćila je policija.

U 5.45 sati (6.45 sati po srednjoeuropskome vremenu) petorica muškaraca između 26 i 50 godina uhićeni su u središtu Londona zbog "sumnje u organiziranje, pripremu i poticanje na terorizam" i odvedeni su u policijsku postaju u istoj četvrti gdje će ih "ispitati istražitelji", dodao je Scotland Yard u priopćenju.

"Nakon uhićenja, preispitane su odluke u svezi s Papinom zaštitom i sigurni smo da su sadašnje mjere prikladne. Rutu kojom će Papa proći nismo mijenjali. Nema ni promjene u stupnju sigurnosti u Velikoj Britaniji", dodaje policija.

"Papa je miran" i "ima povjerenja u policiju koja provodi nužne mjere", rekao je pak u Londonu vatikanski glasnogovornik Frederico Lombardi. Stanje nije "osobito opasno", dodao je. (hina/metro-portal)

17.09.2010. 16:28:43
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    17.09.2010. 20:08
    najpatetičnije mi je kako se kršćani čude da bi netko htio nauditi papi... valjda misle da će ih muslimani voljeti kad im spaljuju Kurane ili ih bombardiraju u kameno doba :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh