« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
RECEPTI ZA BRZA JELA

Pečena cvjetača za najukusniji zdravi ručak

Ova često zanemarena namirnica iznenadit će vas svojim ukusom ako ju zapečete s malo maslinovog ulja.

Zapečena cvjetača mogla bi vas ugodno iznenaditi
Više o

ljetni ručak

,

recepti

,

cvjetača

Recept je vrlo jednostavan, no to ne znači da nije i ukusan. Bilo da ste na godišnjem ili jurite na posao ovaj brzi ručak utažit će vam glad, doprinijeti vašoj dobroj liniji, ali i obogatiti okusne paptile.

Vrlo je zanimljivo kod ovog povrća što ga ne voli baš puno ljudi, ali upravo je pečenje proces kojim ćete promijeniti mišljenje o ovoj namirnici.

Najbolji dio recepta je što to može napraviti bilo tko, tako da dragi muževi, nemate ispriku zašto baš vi ne biste danas primili kuhaču.

Dakle:

Zagrijte pećnicu na maksimumu, cvjetaču iskidajte na manje komade i posložite na nauljenu posudu za pečenje. Što sitnije komadiće stavite to će biti brže gotovo i jače zapečeno. Sve zajedno malo pospite maslinovim uljem i posolite prema želji. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite 10-15 minuta kako bi omekšao.

Kad omekša, maknite foliju (iskoristite hvataljke jer je vruća) i nastavite peći miješajući svakih 8-10 minuta dok vrhovi ne pozlate i sve postane hrustavo. Za to će vam trebati cca 30-tak minuta.

Prema potrebi dodajte još malo soli ili nekog drugog začina (npr. curry).

I to je to!

26.07.2011. 14:32:52
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Josip
    17.08.2011. 04:16
    Izrazito lako probavljiv ručak, a i prepun zdravih kalorija!

    Nisam još probao, ali definitivno ću isprobati recept!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh