Pečena cvjetača za najukusniji zdravi ručak
Ova često zanemarena namirnica iznenadit će vas svojim ukusom ako ju zapečete s malo maslinovog ulja.
Recept je vrlo jednostavan, no to ne znači da nije i ukusan. Bilo da ste na godišnjem ili jurite na posao ovaj brzi ručak utažit će vam glad, doprinijeti vašoj dobroj liniji, ali i obogatiti okusne paptile.
Vrlo je zanimljivo kod ovog povrća što ga ne voli baš puno ljudi, ali upravo je pečenje proces kojim ćete promijeniti mišljenje o ovoj namirnici.
Najbolji dio recepta je što to može napraviti bilo tko, tako da dragi muževi, nemate ispriku zašto baš vi ne biste danas primili kuhaču.
Dakle:
Zagrijte pećnicu na maksimumu, cvjetaču iskidajte na manje komade i posložite na nauljenu posudu za pečenje. Što sitnije komadiće stavite to će biti brže gotovo i jače zapečeno. Sve zajedno malo pospite maslinovim uljem i posolite prema želji. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite 10-15 minuta kako bi omekšao.
Kad omekša, maknite foliju (iskoristite hvataljke jer je vruća) i nastavite peći miješajući svakih 8-10 minuta dok vrhovi ne pozlate i sve postane hrustavo. Za to će vam trebati cca 30-tak minuta.
Prema potrebi dodajte još malo soli ili nekog drugog začina (npr. curry).
I to je to!
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Nisam još probao, ali definitivno ću isprobati recept!
Novi komentar