« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
GODIŠNJI ODMOR BEZ STRESA

Kako uštedjeti dok jedete u restoranima

Dok ste na godišnjem ne želite razmišljati o kuhinji. Donosimo vam nekoliko savjeta kako jesti vani, a da ne pretjerujete u trošenju.

Fotografija vijesti
Više o

restorani

,

godišnji odmor

,

planiranje godišnjeg

,

ušteda novca

Vrijeme je godišnjih odmora, a za prosječnu ženu to bi trebalo značiti i nekoliko dana bez kuhanja. Ipak želite normalno jesti, a da to nije pašteta ili sendvič. Jesti tri obroka u restoranima, pogotovo za vrijeme sezone može biti poprilično skupo, no postoji i par načina na koje možete uštedjeti dok jedete vani.

Svakako zaslužujete da vas netko posluži barem dok ste na godišnjem, ali budite praktični i odaberite restoran koji si možete priuštiti. Masterchefovi specijaliteti zvuče odlično, ali cijene u vrhunskim restoranima znaju biti paprene samo radi imena kuhara.

Najesti se lijepo možete i u obiteljskoj pizzeriji koja nudi i tjesteninu i salate, kao i u maloj oštariji u kojoj odaberite specijalitet dana. To je najvjerojatnije jelo kojeg ima u većim količinama pa mu je i cijena prihvatljiva. Naravno, provjerite cjenik prije nego naručite!

Neki restorani u određeno doba dana ili neke dane u tjednu nude posebne cijene. Mogli biste razmisliti i prilagoditi obroke tome.

Imate li djecu sa sobom, sjetite se upitati imaju li dječje porcije koje su jeftinije, ili neka vam podijele jelo na dva ako imate dvoje djece. Djeca vrlo rijetko mogu pojesti porciju za odrasle.

Ako ste s partnerom na večeri s više sljedova, razmislite da li biste mogli podijeliti jednu porciju predjela jer vas ionako čeka još sljedova. Možda možete podijeliti i više od jednog jela?

Pripazite s pićem. Upravo je piće to što podiže poprilično cijenu obroka u restoranima. Naručite običnu vodu umjesto sokova. Vodu možete osvježiti s par kapi limuna kojeg često dobijete uz jelo. Time ćete smanjiti količinu kalorija koju unosite, ali i svoj konačni račun.

Kad smo kod kalorija - desert ili preskočite ili kupite kuglicu sladoleda na putu doma. Uživat ćete jednako.

Naravno, ako imate potrebu priuštiti si pravi izlazak i posebnu večeru, slobodno možete zanemariti ove savjete i gurnuti ruku dublje u džep te uživati do kraja bez gledanja u cijene, Nemojte se samo na kraju iznenaditi kad dobijete račun.

26.07.2011. 16:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh