« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
PRETJERANO UZNEMIRAVANJE?

Pariz, Rim i Berlin umiruju turiste, sigurni ste od terorizma

Američki tv-kanal Fox News objavio je u nedjelju da su Eiffelov toranj u Parizu ili berlinska Brandenburška vrata između ostalih odredišta ciljevi mogućih terorističkih napada

Pariz
Pariz (Getty Images)
Više o

Velika Britanija

,

Italija

,

Francuska

,

terorizam

,

Rim

,

Eiffelov toranj

,

Berlin

,

Pariz

,

Brandenburška vrata

,

sigurnost

Američka upozorenja o mogućim terorističkim napadima na turističke atrakcije europskih metropola nisu se odrazile na sigurnosno stanje zemlje, objavila je u ponedjeljak njemačka vlada, a umirujuće poruke uputili su i službeni Pariz i Rim, prenijele su agencije.

Američki tv-kanal Fox News, koji se poziva na neimenovan visoki izvor u američkoj upravi, objavio je u nedjelju da su Eiffelov toranj u Parizu ili berlinska Brandenburška vrata te druge europske turističke meke ciljevi mogućih terorističkih napada. Sve napomene o prijetnjama sigurnosti "uzete su vrlo ozbiljno" i "prate se s potrebnim intenzitetom", rekao je glasnogovornik njemačkog ministarstva unutarnjih poslova u ponedjeljak, javlja dpa.

Brandenburška vrata

Britanska vlada povećala je stupanj pripravnosti i upozorila svoje državljane koji putuju u Francusku i Njemačku na mogućnost napada. No obje te zemlje odgovorile su kako nemaju novih dokaza na temelju kojih bi trebale podići stupanj pripavnosti. Državni tajnik u francuskom ministarstvu turizma ocijenio je nepotrebnim "pretjerano uznemiravanje" i ocijenio da zasad nema pokazatelja mogućeg pada turističkih dolazaka, javlja agencija AFP. "Naravno da treba biti na oprezu, ali bez pretjerana uznemiravanja jer godinama živimo, a od 2001., još i više, pod terorističkom prijetnjom", rekao je državni tajnik Herve Novelli.

Francusku je 2009., posjetilo 75 milijuna stranih turista. Također omiljena turistička destinacija Italija odaslala je umirujuću poruku nakon upozorenja o mogućim terorističkim napadima. "Teroristička prijetnja nikad nije bila podcijenjena", rekao je ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni, piše AFP. Nadležne službe "pozorno prate stanje", rekao je Maroni i dodao da "nema specifičnog cilja ni posebnog upozorenja vezanog uz Italiju".

04.10.2010. 18:20:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Jeftine Avionske Karte Pariz
    05.03.2011. 05:45
    Saznajte vise o Parizu i pronajdite jeftine avionske karte
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh