Parfait od Lavazza kave – Semifreddo desert
Elegantan i lagan recept za pripremu semifredda od kave pripremljenog s espressom: Parfait od Lavazza kave
 
	Lavazza predlaže elegantan i lagan recept za pripremu semifredda od kave pripremljenog s espressom: Parfait od Lavazza kave.
Recept
Sastojci
100 	ml kave
4 	jaja
120 	g šećera
250 	g vrhnja
100 	ml kave
50 	g biskvitnog kolača
6 	g želatine
butterscotch 	umak
Priprema
Pomiješajte 4 žumanjka sa 60 g šećera. Tucite 4 bjelanjka sa 60 g šećera dok ne dobijete snijeg. Omekšajte želatinu u hladnoj vodi. Istucite vrhnje. Pomiješajte tučeno vrhnje sa žumanjcima. Otopite želatinu u kavi i dodajte u smjesu. Dodajte snijeg od bjelanjaka miješajući odozdo prema gore. Ulijte smjesu u pravokutni kalup. Pokrijte ga kriškom biskvitnog kolača i natopite ga zaslađenom kavom. Ostavite u zamrzivaču 6 sati.
Serviranje
Izrežite semifreddo na kriške debljine oko 1 cm. Prerežite ih napola pod kutom od 45°. Posložite ih na tanjur i prelijte butterscotch umakom.
Idealna kava za ovaj recept je:
Qualità Oro
prva Lavazza mješavina koju je 1956. godine kreirao Luigi Lavazza u svojoj maloj torrefazione u Torinu. Izbor najfinijih 100% Arabica zrna, uglavnom iz Latinske Amerike, nepogrešivog okusa i s nagovještajem slada i meda. Voćna i aromatična, glatka, izvrsnost Qualità Oro kave rezultat je godina Lavazzine stručnosti u miješanju i prženju.










Novi komentar