Recept za trokute od lješnjaka
Trokuti od lješnjaka zvuče kao jednostavan kolač... no, zapravo se radi o pravoj rapsodiji okusa u ustima, pa se potrudite i napravite ih!
Božićni kolači uvijek su rezultat prave inspiracije, pa vam donosimo jedan austrijski recept za kolačiće koji se rade u ovo doba godine, a ako pitate Austrijance - Božić bez njih ne mogu ni zamisliti.
Recept za trokute od lješnjaka
Sastojci za tijesto
225 g brašna
mala žlica praška za pecivo
100 g šećera, pakiranje vanilin šećera
jedno jaje, žlica vode
100 g omekšalog maslaca.
Sastojci za gornji sloj
150 g maslaca
150 g šećera
2 pakiranja vanilin šećera
3 žlice vode
100 g mljevenih lješnjaka
200 g listića lješnjaka
3 žlice pekmeza od marelica
Preljev
100 g čokolade.
Priprema
Zamijesiti sve sastojke za tijesto te ga izvaljati u više duguljastih oblika i položiti na lim za pečenje. Ravnomjerno premazati pekmezom. Redom izmiksati navedene sastojke za gornji sloj i odložiti na 10 minuta te rasporediti po tijestu s pekmezom. Peći 25 minuta 180 na stupnjeva. Ostaviti da se ohladi 20-tak minuta i izrezati trokute (veličine 8x8 cm). Vrhove trokuta namočiti u otopljenu čokoladu.
Novi komentar