« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
BOŽIĆNI KOLAČI

Panettone s kremom zabaglione od kave

Kako biste panettone pretvorili u poseban 'recept' koji će zadiviti vaše goste, jednostavno dodajte malo kreme zabaglione od kave i poslužite ih zajedno.

Panettone s dodatkom
Panettone s dodatkom (Arhiva)
Više o

kava

,

recepti

,

božićni kolači

,

Lavazza

,

panettone

,

krema zabaglione

Bilo da pripremate jutarnje iznenađenje, ukusnu večeru s prijateljima, ručak ili slastan zalogaj, poznati tradicionalni talijanski slatki kruh panettone (doslovno "veliki kruh") najbolji je odabir. Utjelovljuje sva talijanska tradicionalna zadovoljstva: dijeljenje i zajedništvo koji stvaraju trenutke sreće i radosti.

Kako biste panettone pretvorili u poseban 'recept' koji će zadiviti vaše goste, jednostavno dodajte malo kreme zabaglione od kave i poslužite ih zajedno.

Sastojci

200 ml kave (espresso ili mocha)
30 ml Borghetti likera od kave
6 žumanjaka
120 g smeđeg šećera
6 kriški panettonea
250 g mliječnog sladoleda
bobičasto voće

Priprema

Odvojite žumanjke i stavite ih u posudu sa šećerom, zatim dodajte kavu i liker. Promiješajte pjenjačom i počnite tući zabaglione smjesu kuhajući je na pari dok ne postane glatka i volumen se udvostruči. Zatim panettone narežite na kriške i lagano popržite s obje strane.

Serviranje

Na tanjuru napravite malu posteljicu od zabaglione smjese. Stavite u nju kuglu sladoleda. Pored toga položite kriške panettonea, ukrasite bobičastim voćem i pospite šećerom u prahu.

Idealna kava za ovaj recept je:

Qualità Rossa

Kava punog okusa, idealna da vas podigne na početku dana. Iz spoja prirodne brazilske Arabice i Robuste, mit čini espresso punim, uravnoteženim i punog tijela. Crvena talijanska strast.

10.12.2018. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh