Panettone s kremom zabaglione od kave
Kako biste panettone pretvorili u poseban 'recept' koji će zadiviti vaše goste, jednostavno dodajte malo kreme zabaglione od kave i poslužite ih zajedno.
Bilo da pripremate jutarnje iznenađenje, ukusnu večeru s prijateljima, ručak ili slastan zalogaj, poznati tradicionalni talijanski slatki kruh panettone (doslovno "veliki kruh") najbolji je odabir. Utjelovljuje sva talijanska tradicionalna zadovoljstva: dijeljenje i zajedništvo koji stvaraju trenutke sreće i radosti.
Kako biste panettone pretvorili u poseban 'recept' koji će zadiviti vaše goste, jednostavno dodajte malo kreme zabaglione od kave i poslužite ih zajedno.
Sastojci
200 ml kave (espresso ili mocha)
30 ml Borghetti likera od kave
6 žumanjaka
120 g smeđeg šećera
6 kriški panettonea
250 g mliječnog sladoleda
bobičasto voće
Priprema
Odvojite žumanjke i stavite ih u posudu sa šećerom, zatim dodajte kavu i liker. Promiješajte pjenjačom i počnite tući zabaglione smjesu kuhajući je na pari dok ne postane glatka i volumen se udvostruči. Zatim panettone narežite na kriške i lagano popržite s obje strane.
Serviranje
Na tanjuru napravite malu posteljicu od zabaglione smjese. Stavite u nju kuglu sladoleda. Pored toga položite kriške panettonea, ukrasite bobičastim voćem i pospite šećerom u prahu.
Idealna kava za ovaj recept je:
Qualità Rossa
Kava punog okusa, idealna da vas podigne na početku dana. Iz spoja prirodne brazilske Arabice i Robuste, mit čini espresso punim, uravnoteženim i punog tijela. Crvena talijanska strast.
Novi komentar