« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
SUPER!

Par trikova za uspješno gubljenje kilograma

Dijeta treba biti promišljen korak prema promjeni prehrambenih navika koje će uzrokovati dostizanje idealne kilaže

Kako do idealne linije?
Kako do idealne linije? (Arhiva)
Više o

dijeta

,

skidanje kilograma

,

uspješna dijeta

Dijeta ne bi trebala biti potez očajnika koji želi na brzaka skinuti par kilograma, već promišljen korak prema promjeni prehrambenih navika koje će uzrokovati dostizanje idealne kilaže, no to je malo previše za najveći broj ljudi.

Stoga, uzima se najpopularnija dijeta i kreće se "od sutra", nepripremljen i bez ideje što i kako treba napraviti. Naravno, nije ni čudo da dijeta "nije bila dobra" ... Zašto? Evo razloga:

Za početak, prvi znak da dijeta nije dobra za vas je stalni osjećaj gladi, jer to znači da ste odabrali previše oskudan jelovnik koji će vas prije ili kasnije natjerati da pokleknete i prestanete se držati režima prehrane.

Kako onda uspješno držati dijetu i skinuti kilograme, pitate se? Zapravo i nije toliko teško ako slijedite par uspješnih recepata koji se mogu uvijek primjeniti.

Recimo, ne zaboravite piti dosta tekućine i jesti vodenasto povrće i voće, a izbjegavajte gazirane napitke, bijelo brašno, žvakaće gume bez šećera i masnoće.

Ne zaboravite na vrlo važnu stvar - ruke vam stalno trebaju biti zaposlene nečim, pa tako na uredskom partiju u jednoj ruci držite čašu, a u drugoj torbu, kako ne biste mogli stalno posezati za grickalicama.

U slučaju da idete na kraći ili duži put, ili svako jutro dugo putujete na posao, neka vam doručak bude bogat proteinima i biljnim vlaknima koja će održati osjećaj sitosti, a izbjegavajte kupovati grickalice "za svaki slučaj".

Možda i najvažniji savjet je jednostavan - odaberite dostižne ciljeve koji će vas motivirati da nastavite, poput jednog izgubljenog kilograma tjedno. Svaki nedostižan cilj će vas razočarati i vratit ćete se starim navikama.

Za kraj, evo sjajnog trika - zube operite odmah nakon večere kako bi vas okus zubne paste stalno podsjećao da ste za taj dan završili s jelom, pa ćete tako uspješno spriječiti kasne grickalice koje samo slažu kilograme oko struka.

 

Za kraj, n

26.01.2016. 11:38:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh