« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
HMM :)

Ženama je najbolje imati - veću stražnjicu

Nakon što su svjetske zvijezde skinule stigmu s velike ženske pozadine, sada to rade i znanstvenici rezultatima zanimljivog istraživanja

Velika pozadina je dobra stvar
Velika pozadina je dobra stvar (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

pamet

,

velika stražnjica

Žene će uvijek u istraživanjima spomenuti svoju pozadinu kao dio tijela s kojim nisu zadovoljne, a gotovo dvije trećine njih mrzi komentare o stražnjicama, pogotovo kad dolaze od njihovog partnera.

No, zapravo se ne bi trebale buniti, jer je istraživanje pokazalo da je veća stražnjica znak dvije vrlo dobre stvari - pameti i zdravlja.

Kako piše ABC News, rezultati pokazuju da su žene sa većom pozadinom sklone nižem nivou kolesterola u organizmu i imaju veću vjerojatnost da će proizvoditi hormone koji razgrađuju  šećer.

Žene s većom stražnjicom imaju manju vjerojatnost da će imati dijabetes ili probleme sa srcem. Jednako tako, velika stražnjica znači višak omega-3 masti koje su dokazano dobre za razvoj mozga. Kad se uz to doda da više masnoće na stražnjici uzrokuje niže razine glukoze i kolesterola u krvi, cijela priča zvuči jako dobro. 

Istraživači su također otkrili da su djeca, koju su rodile žene širih kukova, intelektualno superiornija u odnosu na djecu koje su rodile manje "zaobljene" majke.

Imati veću stražnjicu također pogoduje razini leptina u ženskom tijelu, odnosno hormonu odgovornom za regulaciju težine i dinopektina - hormona koji ima anti-upalno, vaskularno-zaštitno i anti-dijabetično djelovanje.

Masno tkivo stražnjice zapravo lovi štetne masne čestice i sprječava kardiovaskularne bolesti, tako da kad netko sljedeći put prokomentira vašu pozadinu, samo se nasmiješite ...

26.01.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh