« Život
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
LAKŠI ŽIVOT

Par trikova koji će vam olakšati svakodnevni život

Svaki dan susrećemo se s malim, ali iritantnim stvarima koje nam oduzimaju dragocjeno vrijeme. Promijenite to!

Više o

hrana

,

posao

,

kućanski poslovi

,

trikovi

,

jednostavniji život

Ako je "vrijeme novac", a svi znamo da većina nas nema ni jedno ni drugo, onda bi se za početak trebali riješiti svakodnevnih iritantnih prepreka koje ne samo da nam oduzimaju dragocjeno slobodno vrijeme, već nas dovode do ruba ludila.

Zahvaljujući internetu donosimo vam par trikova koji će vas osloboditi svakodnevnih frustracija:

Odmaglite ogledalo u nekoliko sekundi - Najčešća posljedica tuširanja je zamagljeno ogledalo, a to može biti vrlo nezgodno kada se spremate za posao, pogotovo ako u samome startu već kasnite. Problem možete brzo riješiti tako da uzmete sušilo za kosu, upalite ga na najjače i gledajte kako magla nestaje. bez obzira koristili vrući ili hladan zrak, rezultat će biti isti.

Podgrijte prženu hranu tako da ne bude "mlohava" - Rijetko koje je jelo nakon podgrijavanja podjednako dobro kao kada je svježe servirano, a to definitivno vrijedi za prženu hranu. Ako želite da pomfrit ili pohana piletina budu nakon dana provedenog u hladnjaku ponovno hrskavi, zamotajte ih u aluminijsku foliju i stavite u pećnicu. Toplina koja dolazi s gornje i donje strane vrati će svježinu i hrskavost prženim namirnicama.

Zapinjanje vrećice u kanti za smeće - Koliko puta ste zajedno s punom vrećicom smeća podigli i kantu? U tim trenucima počinjete bjesomučno tresti vrećicu sve dok sila teža ne obavi svoje i kanta uz tresku padne na tlo. Kako bi izbjegli ovakav scenarij, na jednoj strani kante za smeće izbušite prst debelu rupu kako bi spriječili nakupljanje zraka na dnu i omogućili vrećici da lagano sklizne svaki put kada ju vadite.

Razbudite se - Ako se niste dovoljno naspavali vrlo je teško tokom dana zadržati koncentraciju i funkcionirati optimalno. Energetska pića i ostali stimulansi nisu idealno rješenje jer, dugoročno gledano, uzrokuju više problema nego što ih trenutno riješe. Razbuditi se možete tako da napravite nekoliko sklekova, ne previše, od deset do 20. Ubrzat ćete rad srca, cirkulacija će se popraviti, a nećete se ni oznojiti.

Obucite hlače tako da vam se donje rublje ne podigne - Svi znamo, pogotovo muški koji nose bokserice, da prilikom oblačenja uskih traperica može doći do gužvanja i podizanja donjeg rublja. Rješenje je vrlo jednostavno, donje rublje prvo stavite u hlače, a potom ih zajedno obucite. Ovaj princip vam štedi i vrijeme i trud.

Spriječite prolijevanje tekućina - Kada se nagne neka boca, pogotovo ako je vrhom puna, tekućina u njoj zna doslovce letjeti na sve strane, a onda kreće skidanje svih bogova jer moramo čistiti nastali nered. Rješenje: preko sredine otvora boce stavite štapić ili čačkalicu koji će prilikom izlijevanja tekućinu pravocrtno usmjeriti ka željenom cilju. Nema podlijevanja ni prolijevanja, a time nema ni nereda koji zahtijeva čišćenje.    

11.06.2012. 14:33:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh