« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
stjepan mesić:

Papa podržava rješavanje hrvatsko-slovenskih odnosa

Na vijest da je Thompson bio kod Pape dan prije njega, predsjednik kaže da je sasvim razumljivo da katolici idu u opću audijenciju

(Vjekoslav Skledar/Cropix)
Više o

Stjepan Mesić

,

papa Benedikt XVI.

,

Thompson

,

audijencija

Papa Benedikt XVI. u četvrtak je u razgovoru s predsjednikom Stjepanom Mesićem o hrvatsko-slovenskim odnosima pozvao da se "u miru nađe najbolje rješenje", rekao je u Vatikanu hrvatski predsjednik.

Mesić se pred kraj svog mandata prvi put susreo s Benediktom XVI., te s njim razgovarao o hrvatskom približavanju Europskoj uniji, odnosima u regiji, te o odnosima crkve i politike.

''Političke elite Slovenije i Hrvatske moraju pregovarati, ali treba paziti da se neslaganje ne prenese dublje među ljude jer smo dvije susjedne i prijateljske zemlje, a i potpisani sporazum dovest će do zadovoljavajućeg rješenja za obje strane'', rekao je Mesić.

U medijima se nagađalo kako će Mesić tijekom posjeta Vatikanu spomenuti pitanje isticanja vjerskih obilježja na javnim mjestima . "Ja sam mu spomenuo da sam izabran za predsjednika republike i da sam dužan štititi ustav", rekao je Mesić i dodao da se s klerom u Hrvatskoj nije uvijek slagao, "ali u Vatikanu nema problema".

Hrvatski predsjednik je ponovio poziv Papi da dođe u Hrvatsku i on mu je rekao "da će čim za to bude mogućnosti, realizirati taj posjet".

Predsjednik je komentirao vijest da je Marko Perković Thompson dan uoči njegova posjeta Vatikanu bio u audijenciji:

"Tisuće ljudi dolaze u opću audijenciju i sasvim je razumljivo da katolici dođu u opću audijenciju. Ako to mogu, to treba ostvariti. Bilo bi pretenciozno da apostrofiram sve naše građane koji su došli u audijenciju", rekao je novinarima hrvatski predsjednik nakon susreta s papom Benediktom XVI.

Thompsonov menadžer Zdravko Barišić u četvrtak je izvijestio medije da je papa Benedikt XVI. primio dan ranije, nakon opće audijencije, hrvatskoga pjevača. (hina/metro-portal)

 

12.11.2009. 15:37:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh