« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
OHO!

Papa Franjo želi siromašnu crkvu za siromašne

Papa Franjo svima je zahvalio na trudu kojim su svijetu obznanili krupne događaje u crkvi u danima od Benediktova odreknuća

Papa Franjo počinje djelovati u duhu imena koje je odabrao
Papa Franjo počinje djelovati u duhu imena koje je odabrao (Arhiva)
Više o

siromašni

,

papa Franjo

,

siromašna crkva

Dok su se gomilali glasovi u prilog dosadašnjem kardinalu Buenos Airesa Jorgeu Bergogliu, jedan mu je brazilski kardinal rekao da 'ne zaboravi sirotinju'. Ta mu se misao vratila, kaže Franjo, kad je postalo jasno da je osvojio dvije trećine glasova te da će postati papa, prenosi CNN.

'Odmah sam se, zbog sirotinje, sjetio sv. Franje Asiškoga, a onda sam se sjetio rata', rekao je Franjo okupljenim novinarima. 'Franjo je volio mir i tako mi je došlo to ime'.

Prisjetio se i brige Franje Asiškoga za okoliš i toga da je on bio 'siromašan čovjek, jednostavan čovjek, kakvu bismo i crkvu željeli, siromašnu, za siromašne', dodao je.

Kod Pape su u subotu bila nekolicina latinoameričkih novinara, uglavnom Argentinaca, te šef vatikanskog komunikacijskog osoblja. Papa Franjo svima je zahvalio na trudu kojim su svijetu obznanili krupne događaje u crkvi u danima od Benediktova odreknuća.

Usporedio je rad medija i crkve i rekao kako i jedni i drugi žele prenijeti poruku 'istine, ljepote i dobrote'.

17.03.2013. 06:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh