« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
LOVAAA

Papa Franjo je blagoslov za suvenirnice

Novi papa Franjo ima potencijal da postane jednako voljen kao i njegov poljski prethodnik koji je vladao 27 godina

Novi papa ima marketinški potencija
Novi papa ima marketinški potencija (Arhiva)
Više o

suveniri

,

papa Franjo

Plastične vrećice s Papinom slikom i krunicom prodaju se za sedam eura na štandu Antonija Cardonea, a razglednice s novim poglavarom katoličke crkve za pola eura idu kao lude. 'Idućih dana stići će nam još nove robe', najavio je Cardone. 'Posebno u utorak, nakon ustoličenja'.

Drugi prodavač na štandu, Stefano di Segni, kaže da njegovi opskrbljivači muku muče kako da udovolje potražnji sad kad je riješeno pitanje nasljednika Benedikta XVI. U blizini, ispred vatikanske knjižare, turisti se okupljaju oko plakata s likom novoga pape s jedne i s izvacima iz njegova prvog obraćanja s druge strane. Unutra u knjižari, kupuju privjeske s papom Franjom i svete kartice.

Di Segni kaže da je na njegovu štandu i dalje najpopularnija krunica s likom pape Ivana Pavla II., koji je umro 2005. No, tvrdi prodavač na štandu, novi papa Franjo ima potencijal da postane jednako voljen kao i njegov poljski prethodnik koji je vladao 27 godina.

'Mislim da će on biti dobar papa', kaže Di Segni koji već trideset godinama prodaje na vatikanskim štandovima. 'Održao je veoma emocionalan prvi govor, potpuno različit od Benediktova koji je bio hladniji i rezerviraniji'.

18.03.2013. 06:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh