« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
POŽELIO BRZO OZDRAVLJENJE

Papa darivao bolesnu djecu

Papa Benedikt XVI. posjetio je dječji odjel u rimskoj bolnici i darivao djecu uoči blagdana Bogojavljenja ili Sveta tri kralja

Fotografija vijesti
Više o

papa Benedikt XVI.

,

bolesna djeca

,

Bogojavljenje

Benedikt XVI. je posjetio bolnicu "Agostino Gemelli" Katoličkog sveučilišta Presvetog Srca, gdje je posjetio pedijatrijski odjel i sastao se s roditeljima nedonoščadi pokraj inkubatora, gdje su njihova djeca podvrgnuta intenzivnoj skrbi, prenosi Hina.

U toj prigodi je blagoslovio dnevnu bolnicu za djecu oboljelu od spine bifide, urođene malformacije rascjepa kralježnice koja uzrokuje motoričke, a ponekad i psihičke probleme, obnovljenu i otvorenu u studenome. Nakon susreta s bolničkim osobljem i volonterima, Papa je pedesetak malih bolesnika, koji su bili u pratnji roditelja, darivao plišanim medvjedićima i knjigama.

"Došao sam vas vidjeti poput triju mudraca" koji su Isusu donijeli zlato, tamjan i smirnu. "I ja sam vama donio darove kako biste kroz tu malu gestu osjetili Papinu naklonost, blizinu i ljubav", rekao je na uočnicu Bogojavljenja.

"Bog je postao djetetom kao što ste i vi, kako bi vam rekao da vam je uvijek blizu i kako bi svakom od nas rekao da svako dijete ima Njegov lik", dodao je Benedikt XVI. koji je malim bolesnicima poželio "snagu kako bi se mogli suprotstaviti bolesti".

Bio je to drugi Papin posjet nekoj dječjoj bolnici. 30. rujna 2005., nekoliko mjeseci nakon dolaska na dužnost poglavara Katoličke crkve posjetio je rimsku bolnicu Djeteta Isusa (Bambino Gesu).

05.01.2011. 21:35:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh