« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
UGINULE OD STRAHA?

Mrtve ptice padale i u Švedskoj

Između 50 i 100 mrtvih ptica palo je u noći na srijedu na cestu u gradiću na jugozapadu Švedske

Više o

Švedska

,

mrtve ptice

Neke ptice, vrsta gavrana, još su bile žive, ali većina je bila mrtva, objasnio je Christer Olofsson iz službe za spašavanje u Falkoepingu, mjestašcu udaljenu od Goeteborga stotinjak kilometara. Objasnio je da je gradski veterinar stigao i odnio pet ptica na analizu, a nalaz će biti gotov za 48 sati, prenosi Hina.

Pomor u Falkoepingu se dogodio nakon dviju "kiša" mrtvih ptica u SAD-u. U prvoj je prošli vikend palo više tisuća ptica u Arkansasu, a u drugoj u utorak još 500 mrtvih ptica pronađeno je u Louisiani. Arkanzaske vlasti navode da prvi uzorci ne pokazuju znakove bolesti. Čini se da su ptice uginule od straha.

Strah od vatrometa u noći 31. prosinca i topovski udari kojima se zastrašuju ptice štetočinje mogli su izazvati masovna odlijetanja tih ptica koje noću slabo vide, pa su udarile u kuće i stabla.

05.01.2011. 20:16:03
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    grrow
    21.01.2011. 16:35
    Ptice i ribe ubio irački otrovni plin - visoki američki dužnosnik ubijen da se zataška istina http://www.balkan-express.org/template-features/2-aktualno/111-ptice-i-ribe-ubio-iraki-otrovni-plin-visoki-ameriki-dunosnik-ubijen-da-se-zataka-istina


Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh