Padma Lakshmi
Bivša manekenka i glumica danas se profesionalno bavi hranom, a iz njezinog tanjura baš svi žele jesti...
Kako kuharica može imati tako usku haljinu?! -često se pitaju ljubitelji popularne emisije ‘Top Chef’ kada ugledaju domaćicu Padmu Lakshmi.
- Kada čuju da netko voli hranu i da se profesionalno bavi njome, ljudi automatski pomisle da ta osoba ne može izgledati dobro. To je takav stereotip! - kaže 38-godišnja bivša manekenka i glumica, a danas nagrađivana autorica brojnih kuharica. Lakshmi se trenutačno odmara u New Yorku, nakon što je šest tjedana provela u Chicagu gdje je sudjelovala u četvrtoj sezoni emisije Top Chef koja je nominirana i za prestižnu nagradu Emmy. Riječ je o ‘broj 1’ gastro-emisiji koja među Amerikancima uživa veliki ugled i uspjela ih je u relativno kratkom roku pretvoriti u pobornike zdrave hrane i velike obožavatelje lagane kuhinje. Ne sumnjamo da je popularnosti emisije pridonijela i prekrasna Padma Lakshmi.
Lagano i egzotičnoKnjiga ‘Lagano i egzotično’ postigla je veliki uspjeh u Hrvatskoj. Lakshmi kaže kako je ideje za recepte nalazila na svojim brojnim putovanjima po svijetu. Knjigu su pohvalili kritičari, a može se opisati u tri riječi - brzo, ukusno i zdravo.
Unatoč komentarima o njezinim seksepilnim haljinama (koje nisu ništa manje izazovne od onih koje nose Tyra Banks ili Heidi Klum) i njezinom mužu (bivša je supruga britansko-indijskog književnika Salmana Rushdiea), Padma Lakshmi shvaća hranu jako ozbiljno. Napisala je dvije kuharice (Easy Exotic i Tangy Tart Hot and Sweet), a vodila je i kulinarski TV-show Planet Food. Kaže, natjecatelji od nje mogu očekivati iskrenost i poticaj, a pokušat će što je moguće više prenijeti im i svoje znanje o hrani.
- Ne namjeravam se s njima zbližavati, moram biti objektivna i jedno što želim jest upoznati njihovu hranu. Zbog toga sam uostalom i tu - kaže Lakshmi. Emitiranje četvrte sezone Top Chefa započelo je prije tri dana na američkoj Bravo televiziji.
Novi komentar