« Život
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
ZANIMLJIVO

Ovisni smo o Facebooku - zbog brojeva?

Kad se programer baci na posao razotkrivanja ovisnosti, ne čudi da je rezultat novi dodatak za internetski preglednik koji vam daje novi pogled na Facebook

Facebook Demetricator uklanja brojke s Fejsa
Facebook Demetricator uklanja brojke s Fejsa (Facebook Demetricator)
Više o

Facebook

,

komentari

,

broj lajkova

,

lajkovi

,

Facebook Demetricator

Facebook nas na neki čudesan način tjera da mu se stalno vraćamo, to dobro znate i sami, no kad pokušate shvatiti zašto se to događa, nećete nači neki jasan razlog. Tim se pitanjem pozabavio programer Ben Grosser i došao do zanimljivog zaključka - razlog su brojke.

Ako mislite da je stvar u sadržaju koji možemo pronaći ili mogućnost kontakta s rodbinom i prijateljima - Grosser tvrdi da se varate i da se zapravo vraćamo kako bismo provjerili koliko je lajkova zaradila naša objava ili status.

>> Deset jasnih znakova da ste ovisni o Facebooku >>

Štoviše, čak nas niti ne zanima tko je to napravio, jedino što je većini važno je magična brojka koja će se pojaviti na ekranu i koja predstavlja potvrdu popularnosti, ništa više niti manje od toga.

Gosser je u svrhu testiranja svoje teorije napravio dodatak za internet preglednik koji od vas sakriva broj lajkova i crvene brojke pretvara u svjetlo plava i nazvao ga Facebook Demetricator.

>> Kako se riješiti Facebooka jednom zauvijek >>

Do sada je oko 5 tisuća ljudi instaliralo Facebook Demetricator i većina ih se javila Gosseru tvrdeći da im je promijenio život - i to nekima na bolje, a težim ovisnicima na gore. Ti su se žalili da ne znaju što trebaju lajkati ili ne kad više ne vide brojke i tvrdili da se osjećaju potpuno izgubljeno.

>> Ovisnici o Facebooku i Twitteru osjećaju se odsječeni od svijeta >>

Evo kako Facebook Demetricator radi, pa ako vam se svidi, instalirajte ga:

13.11.2014. 11:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh