« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
MLJAC

Ova će torta obilježiti Uskrs

Okušajte se i vi u pripremi torte s jagodama po receptu blogerice Nine Mrvice

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

čokolada

,

jaja

,

torta

,

torta s jagodama

Nježna, kremasta i puna čokoladnih jaja - okušajte se i vi u pripremi torte s jagodama po receptu blogerice Nine Mrvice.

Postoji li bolja slatka i proljetna kombinacija od torte s jagodama i mascarpone sirom? Ako u priču dodate i uskršnja čokoladna jaja, dobit ćete savršen recept za tortu koja će ovoga Uskrsa okupiti vašu obitelj i prijatelje oko stola prepunog slasnih zalogaja.

Za pripremu torte trebat će vam nekoliko sastojaka. Za pripremu biskvita sa strane odvojite:

  • 240 g glatkog brašna

  • 2 žličice praška za pecivo

  • prstohvat soli

  • 220 g šećera

  • 80 g maslaca

  • 2 jajeta (L veličina)

  • 1,5 žličicu ekstrakta vanilije

  • 80 g kiselog vrhnja

  • 195 ml mlijeka 

Uz M&M uskršnja čokoladna jaja kojima ćete ukrasiti tortu, za kremu od mascarponea trebat će vam i:

  • 400 g mascarpone ili sirnog namaza po izboru

  • 400 ml vrhnja za šlag 

  • 125 g šećera u prahu

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

  • 80 g svježih jagoda

Prvo krenite u pripremu biskvita. Pravi slastičari će znati - za početak je važno zagrijati pećnicu, u ovom slučaju na 180 stupnjeva. Dok se pećnica grije, iz ormara izvadite dva kalupa promjera 20 centimetara i na dno svakoga postavite papir za pečenje čije ćete rubove namastiti.

Maslac rastopite na vatri i ostavite ga po strani da se malo ohladi. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, a u drugoj kiselo vrhnje i mlijeko. Kada smjese budu gotove, ostavite ih po strani.

U posudi električnog miksera metlicom izradite šećer, rastopljeni maslac, jaja i ekstrakt vanilije. Zatim dodajte pola smjese mlijeka i vrhnja pa miksajte srednje jakom brzinom, nakon čega ćete dodati brašno i preostalo mlijeko i vrhnje. Sve povežite mikserom pa smjesu ravnomjerno podijelite u dva kalupa, oko 380 g po kalupu. Nina Mrvica, koja je s nama podijelila ovaj recept, u pripremi je koristila Kenwood kMix samostojeći mikser.

Biskvite pecite 25 do 30 minuta, odnosno, dok vam čačkalica zabodena u sredinu biskvita ne izađe suha. Kada budu pečeni, ostavite ih desetak minuta u kalupima, a potom ih prebacite na rešetku dok se potpuno ne ohlade. Za to vrijeme pripremite kremu od mascarponea. U posudu miksera stavite vrhnje za šlag. Miksajte ga jednu minutu pa dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanilije te nastavite lagano miksati dok se šećer ne poveže s vrhnjem. Dodajte mascarpone ili sirni namaz po izboru i miksajte kremu još nekoliko minuta na najjačoj brzini, dok ne postane čvrsta i svilenkasta. Nakon toga operite jagode, odstranite im peteljke te ih izrežite na manje komadiće.

Kada je sve spremno, možete krenuti u slaganje torte i njezinu dekoraciju. Odaberite najljepši pladanj za torte koji imate i na njega postavite prvi biskvit. Namažite ga kremom od mascarponea pa po njoj rasporedite iskidane jagode. Preklopite drugim biskvitom i cijelu tortu obložite kremom. Za kraj tortu ukrasite M&M čokoladnim jajima u proljetnim bojama. Krenite od dna, a nakon što ste napravili cijeli krug, krenite s drugim redom i tako dok ne dođete do vrha torte. Od ostatka jaja napravite malu hrpicu na vrhu torte.

U izradi ove prozračne i lagane torte Nini je pomogao Kenwood kMix samostojeći mikser. Osim duboke posude zapremnine 5 l te tri nastavka (pjenjača, K-Beater i kuka za tijesto), mikser ima i preko 20 dodatnih nastavaka koji će vam pomoći u pripremi i slatkih, i slanih jela za vaš uskršnji stol. 

Mljac!!!!

14.04.2022. 13:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    14.04.2022. 15:23
    Mljaccccc
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh