« Kazalište
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
66. DLJI

Otvorene 66. Dubrovačke ljetne igre

Tradicionalnim podizanjem zastave Libertas i Himnom slobodi sinoć su u Dubrovniku otvorene su 66. po redu Dubrovačke ljetne igre

Libertas se opet vijori
Libertas se opet vijori (Arhiva)
Više o

svečano otvaranje

,

DLJI

,

66. Dubrovačke ljetne igre

Dubrovnik je ponovno u znaku Ljetnih igara nakon svečanog otvaranja, a ceremonija otvaranja ove godine razlikovala se uvelike u odnosu na prijašnje godine. Tako režiju potpisuje Ivan Miladinov - televizijski, a ne kazališni redatelj. 

Odstupanje od tradicionalnog otvaranja manifestacije uoči same ceremonije komentirao je i intendant Dubrovačkih ljetnih igara Mladen Tarbuk.

''Mi promišljamo Dubrovačke ljetne igre budućnosti. Mi promišljamo može li Dubrovnik podnijeti ovakav način života, ovaj broj turista preko ljeta itd. U tom smislu i Igre su ove godine ponudile jedan multimedijalni naglasak u kojem se prožima glazba i tekst, a u ključnim trenucima i svjetlo, odnosno tzv. 3D mapiranje'', rekao je uoči otvaranja intendant Dubrovačkih ljetnih igara Mladen Tarbuk.

Inače, do 25. kolovoza, kada je zatvaranje Dubrovačkih ljetnih igara, publiku očekuje 70-ak programa, od predstava, izložbi, koncerata do baletnih izvedbi.

11.07.2015. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh