« Putovanja
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
MUZIKA DO DASKE

Otvara se otkačeni hotel za glazbenike

VIDEO - Gosti u sobu uz piće mogu naručiti i gitaru ili snimiti vlastite pjesme u hotelskom tonskom studiju

nhow Hotel
nhow Hotel (nhow Hotel)
Više o

arhitektura

,

Berlin

,

hoteli

,

vlasnici klubova

U hotelu nhow koji se u studenom otvara u Berlinu sve je podređeno glazbi. Ukoliko gost poželi gitaru u sobi, posluga će mu je vrlo rado donijeti, a na upit je moguće dobiti pojačalo, mikrofon i slušalice u sobu.

Kada Lady Gagu ili Bono Voxa sljedeći puta uhvati inspiracija za vrijeme tuširanja, ne moraju brinuti o tome hoće li zapamtiti melodiju ili ne. Hotelska kupaonica opremljena je mikrofonom koji je povezan s hotelskim tonskim studijem pa se svaka melodija ili stih može odmah profesionalno snimiti. Zvijezde čak mogu čitave albume snimiti iz kupaonice, ako to žele.

>>Vatromet erotike - najbolji europski hoteli za seks

Iako se u hotelu sve vrti oko glazbe, ciljna skupina je ipak nešto šira. "Jasno nam je da ne možemo napuniti svih 300 soba s pjevačima. Naš inovativan koncept nije samo marketinški atraktivan. Nalazimo se u dijelu Berlina koji je poznat po razvijenoj umjetničkoj sceni pa se odlično uklapamo u cjelinu", objašnjava direktor hotela Alexander Durr za portal Welt.

nhow

Hotel se nalazi točno između sjedišta Universal Musica i televizijske postaje MTV, a u neposrednoj okolici se nalaze brojni 'in' klubovi te koncertna dvorana u kojoj su već nastupale brojne međunarodne zvijezde.

Za atraktivan izgled hotela pobrinuo se arhitekt Sergei Tchoban. Različitim dijelovima hotela dominiraju različite boje pa je tako roza glavna na istoku, a plava na zapadu. Interijer je mješavina stilova 60-ih i 70-ih čime predstavlja pravi kontrast prema modernoj vanjštini što je jedna od karakteristika Berlina općenito.

Troškovi gradnje i opremanja iznose oko 70 milijuna eura, a hotel će imati četiri zvjezdice. Noćenje u standardnim sobama koštat će oko 170 eura, a apartmani od 250 eura na dalje.

Pogledajte ubrzanu snimku gradnje hotela: 

17.09.2010. 22:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ferienwohnung brac
    21.01.2012. 19:06
    Hotel je pre dobar, ekstremno odlično opremljen! Sami dizajn čovjeka oduševi kada samo zakorači unutar njega...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh