« Putovanja
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
DISNEYLAND

Disney gradi treći tematski park u Francuskoj

Disneyland Paris obuhvaća parkove Disneyland i Walt Disney Studios, a u planu je Les Villages Nature de Val d'Europe

Disney
Disney (Wikipedia)
Više o

Walt Disney

,

Disneyland

,

Disney

Euro Disney, matična tvrtka operatera zabavnih parkova Disneyland Paris, potpisat će u srijedu sporazum s francuskim vlastima o produljenju koncesije za vođenje postojeća dva tematska parka u toj zemlji do 2030., priopćeno je u utorak iz te kompanije.

Tim će sporazumom Euro Disney dobiti i odobrenje za gradnju trećeg tematskog parka u Francuskoj u idućih 20 godina, ovisno o uvjetima na tržištu, stoji dalje u priopćenju.

>>Paramount Pictures gradi veliki zabavni park u Španjolskoj

Sadašnja Euro Disneyeva koncesija ističe 2017. i pokriva područje postojećih tematskih parkova koji se prostiru u okolici Pariza na 1.943 hektara površine. Novi će sporazum postojeći produljiti za još 13 godina, a obuhvaćeno područje proširiti na 2.230 hektara.

"Novi bi sporazum mogao generirati ulaganja raznih turističkih tvrtki i građevinskih poduzetnika vrijedna oko osam milijardi eura, uključujući 1,8 milijardi eura za Les Villages Nature de Val d'Europe", priopćio je Euro Disney.

Sporazum također uključuje pravo na razvoj turističke atrakcije "Les Villages Nature de Val d'Europe" (Parkovi prirode europske doline), projekta koji će slijediti načela održivog razvoja a bit će realiziran kao zajedničko ulaganje u partnerstvu s putničkom grupacijom Pierre & Vacances Group.

Disneyland Paris trenutno obuhvaća parkove Disneyland i Walt Disney Studios, sedam tematskih hotela s oko 5.800 soba, dva konferencijska centra, restoranski, kupovni i zabavni centar, te golf teren s 27 rupa.

Radi se o najpopularnijoj turističkoj atrakciji u Europi, s 15,4 milijuna posjetitelja u 2009. te preko 215 milijuna od otvaranja 1992.(hina/metro-portal)

14.09.2010. 12:20:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh