« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina
BZZZ

Otjerajte komarce na prirodan način

Prirodni repelenti za komarce mogu se posaditi u vrtu, u teglicama na balkonu ili na prozoru i odradit će posao i bolje od raznih tabletica u utičnicama

Zapalite par grančica ružmarina i otjerajte napasnike
Zapalite par grančica ružmarina i otjerajte napasnike (Arhiva)
Više o

biljke

,

komarci

,

tjeranje komaraca

,

prirodni repelenti

Komarci dolaze, naročito nakon kiša, a kako je dokazano da vole određene vrste ljudi, nije loše znati kako ih se riješiti. Komarci žrtve biraju prema tjelesnom mirisu, a prvi su im na listi trudnice i osobe s malo višom tjelesnom temperaturom. Uz to, vole i miris znoja.

>> Tko je sladak komarcima >>

Kako ih mirisi privlače, tako ih i odbijaju, pa evo nekoliko biljaka koje su prirodni repelenti i napravit će posao i bolje od raznih kupovnih repelenata.

Bosiljak je otrovan za larve komaraca, a naročito njegovo eterično ulje, pa ga nije loše imati posađenog u vrtu kraj mjesta gdje se uvijek stvaraju bare nakon kiše.

>> Kako prirodno ublažiti patnje nakon uboda komaraca >>

Divlja metvica se obično koristi u prirodnim repelentima za kukce, dok eterično ulje ubija larve komaraca i tjera leteće napasti, pa je obavezno posadite na balkon ili u vrt, a možete je koristiti i kao začin ili čaj.

Kadulja, kao i ružmarin, najbolje će poslužiti kad sjedite na otvorenom. U posudici zapalite listiće i, osim što će zrak ispuniti ugodnim mirisom, otjerat će sve komarce u blizini.

>> Mitovi o komarcima >>

Lavanda nije omiljena ni moljcima ni komarcima, a i muhe ga se klone. Najučinkovitije je utrljati mješavinu maslinovog i ulja lavande na kožu.

24.05.2015. 12:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh