« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
ZZZZZ

Kako prirodno ublažiti patnje nakon uboda komarca

Male krvopije lete na sve strane, kako se riješiti neugodnog svraba i bolova

Kad vas ubode komarac, ima lijeka
Kad vas ubode komarac, ima lijeka (Shutterstock)
Više o

komarci

,

repelenti

,

ubod komarca

,

lijek protiv uboda

Sigurno ste se već opskrbili tableticama, zujalicama, mirišljavim i smrdljivim štapićima i ostalim repelentima koji bi vas trebali riješiti dosadnih komaraca. Kremice i sprejevi su sigurno uvijek pri ruci, no dosadni komarci obično se uspiju nekako provući i popiti vam krv.

Naravno, mjesto uboda brzo natekne i svrbi kao sam vrag, a neki su i lagano alergični, pa se ta mjesta pretvaraju u bolne kvrge. Znamo da od češanja sve može biti samo još gore, pa evo par domaćih recepata za uklanjanje neugodnih posljedica.

Ako vam je led pri ruci, olakšanje je trenutno jer led sprječava svrab umrtvljivanjem krajeva živaca. Nakon toga dobro je namazati mjesto uboda medom, čija antibakterijska i protuupalna svojstva mogu brzo ublažiti svrab i smanjiti oticanje. Niti listovi svježeg bosiljka, česte biljke na prozorima kuharica, nisu loše rješenje, jer sadrže kamfor i timol kojima lako ublažavate iritaciju kože.

Standardno dobra je i aloe vera, koja ublažava svrab, kao i soda bikarbona.

Koristi možete imati i od banane - narežite je na kolutiće i ona će izvući tekućinu s mjesta uboda i ublažiti nelagodu, kao i razvodnjeno mlijeko.

17.05.2013. 21:45:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ankica Timotijevic
    10.09.2015. 03:11
    Puno uboda od komaraca, i puno svrbi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh