« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Osmero mrtvih i 100 ranjenih u napadima u Iraku

Dva samoubilačka napada na redarstvene snage

Mjesto napada autobombom u Kirkuku
Mjesto napada autobombom u Kirkuku (Reuters)
Više o

Irak

,

samoubilački napad

,

autobomba

,

Mosul

,

Kirkuk

Osmero Iračana, među kojima visoki policijski dužnosnik, ubijeno je, a stotinjak ljudi je ranjeno u nedjelju u nekoliko napada u Iraku, među kojima su dva samoubilačka, u Kirkuku i u Mosulu, na sjeveru Iraka, doznaje se od izvora bliskih službama sigurnosti.

U Kirkuku i u Mosulu, dvama najvećim gradovima na sjeveru Iraka, napadi automobilom bombom bili su upereni protiv redarstvenih snaga.

U napadu u Mosulu koji se dogodio oko 18.00 sati (17.00 po srednjoeuropskome vremenu) ubijeni su policajac i civil, a ranjeno je 40 osoba, među kojima 15 redarstvenika, rekao je policajac. Meta napada bila je zgrada mjesne policije.

U napadu na kontrolnu točku iračke policije u Kirkuku, "dvije su osobe mrtve, a 24 su ranjene", izjavio je zamjenik načelnika pokrajinske policije, general Torhan Yussef.

Samoubojica se automobilom punim eksploziva zaletio u kontrolnu točku na kojoj je bila skupina mladića koji su čekali da ih se odvede u centar za novačenje, dodao je.

U Bagdadu su nepoznate osobe ustrijelile generala brigade Adela Abbasa, visokog dužnosnika u odjelu za kriminalističku istragu u ministarstvu unutarnjih poslova, dok je automobilom išao na posao, prema sigurnosnim izvorima. Njegov je vozač ranjen u napadu.

U pokrajini Diyali koja se smatra jednom od najpogubnijih u Iraku i uporištem al Qaide, troje civila je izgubilo život, a šestero je ranjeno kada je bomba kućne izrade eksplodirala pri prolasku njihova minibusa kroz Al Mourjanu, selo stotinjak kilometara sjeverozapadno od Baqoube, prijestolnice te pokrajine.

U bagdadskoj četvrti Waziriyahu u eksploziji bombe je ranjeno sedam osoba, među njima tri iračka vojnika, dok su se vozili u svom automobilu.

Na sjeveru grada, u sličnom napadu ranjeno je još pet osoba, među njima policajac, dodaju isti izvori. (HINA)

21.09.2008. 21:14:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh