« Život
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Osam stvari kojih se morate riješiti prije četrdesete

Opametite se na vrijeme
Opametite se na vrijeme (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

loše navike

,

četrdesete

Četrdesete su možda nove tridesete, kako se vole tješiti oni koji su dosegli ovu okruglu brojku, no to ne znači da vam i ponašanje treba biti u skladu s tom nižom dekadom života.

Prijatelj Jack Lumber s portala Gentleman.hr prikupio je osam loših navika kojih bi se svaki muškarac trebao riješiti prije ulaska u četrdesete, pa da vidimo o čemu se radi:

Prestanak ishrane u Fast-food restoranima ili kioscima

Srećom po mene, ali moji rijetki posjeti recimo McDonald'su vrlo često budu popraćeni trboboljom i kasnijim boravljenjem na wc-u. To je vrlo vjerojatno moja reakcija na raznorazne dodatke koji se nalaze u tim generičkim i brzim hranama. Kad pomislim da za istu cijenu doma mogu složiti potpuno zdravi i znatno ukusniji obrok, odbacivanje fast fooda mi neće biti problem. Naravno pokoje čašćenje bosanskim ćevapom s kioska u Sarajevu nije isključeno.

Oni koji puše, prestanite s pušenjem, bilo čega

Duhan, trava, e-cigareta, spice ili bilo što, a što se uvlači dimom, prestajem. Doduše u tridesete sam svakako ušao s cigaretom koju već eto skoro desetak godina na mogu ni vidjeti, a pušenjem dobivam svojevrsno trovanje, bude mi zlo, budem blijed. Tako da samo nastavljam kao i dosad.

Masovnijim igranjem ili igranjem videoigara općenito

Eh sad, što je masovno? Konkretno na Cities: Skylines imam oko 450 odigranih sati u nekih godinu i sitno dana. To i nije puno. Video igra može biti nekome poput povremenog pušenja trave - svakih mjesec dana ili tjedan dana jedan reset za novi nastavak. Na kraju krajeve i računalo jednom tjedno treba restartati.

Svih osam savjeta pročitajte na portalu Gentleman.hr

24.07.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh