Metro-portal.hr

objavljeno 24.07.2017. 09:01:00
SAVJETI

Osam stvari kojih se morate riješiti prije četrdesete

Opametite se na vrijeme
Opametite se na vrijeme (Shutterstock)

Četrdesete su možda nove tridesete, kako se vole tješiti oni koji su dosegli ovu okruglu brojku, no to ne znači da vam i ponašanje treba biti u skladu s tom nižom dekadom života.

Prijatelj Jack Lumber s portala Gentleman.hr prikupio je osam loših navika kojih bi se svaki muškarac trebao riješiti prije ulaska u četrdesete, pa da vidimo o čemu se radi:

Prestanak ishrane u Fast-food restoranima ili kioscima

Srećom po mene, ali moji rijetki posjeti recimo McDonald'su vrlo često budu popraćeni trboboljom i kasnijim boravljenjem na wc-u. To je vrlo vjerojatno moja reakcija na raznorazne dodatke koji se nalaze u tim generičkim i brzim hranama. Kad pomislim da za istu cijenu doma mogu složiti potpuno zdravi i znatno ukusniji obrok, odbacivanje fast fooda mi neće biti problem. Naravno pokoje čašćenje bosanskim ćevapom s kioska u Sarajevu nije isključeno.

Oni koji puše, prestanite s pušenjem, bilo čega

Duhan, trava, e-cigareta, spice ili bilo što, a što se uvlači dimom, prestajem. Doduše u tridesete sam svakako ušao s cigaretom koju već eto skoro desetak godina na mogu ni vidjeti, a pušenjem dobivam svojevrsno trovanje, bude mi zlo, budem blijed. Tako da samo nastavljam kao i dosad.

Masovnijim igranjem ili igranjem videoigara općenito

Eh sad, što je masovno? Konkretno na Cities: Skylines imam oko 450 odigranih sati u nekih godinu i sitno dana. To i nije puno. Video igra može biti nekome poput povremenog pušenja trave - svakih mjesec dana ili tjedan dana jedan reset za novi nastavak. Na kraju krajeve i računalo jednom tjedno treba restartati.

Svih osam savjeta pročitajte na portalu Gentleman.hr

24.07.2017. 09:01:00
http://metro-portal.hr/osam-stvari-kojih-se-morate-rijesiti-prije-cetrdesete/106296/