« Ekosfera
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
DA?

Organska hrana nije bolja od obične, tvrde Amerikanci

Organska hrana navodno nema više vitamina i minerala
Organska hrana navodno nema više vitamina i minerala (DeviantArt)
Više o

bakterije

,

zdrava hrana

,

vitamini

,

organska hrana

,

minerali

,

pesticidi

U domovini GMO-a je organska hrana sve popularnija, no istraživanje je pokazalo da to možda i nije opravdano. Da studija nije napravljena na uglednom Stanfordu, još bimo i posumnjali u rezultate, ovako su nam dali materijala za razmišljanje.  

Prema rezultatima, organski uzgojena hrana unatoč izloženosti pesticidima i bakterijama otpornim na antibiotike obične hrane nije ništa bolja u količini vitamina, minerala i nutrijenata, što je tvrdnja koja će zasigurno izazvati dosta polemika. 

Crystal Smith-Spangler i njezini kolege analizirali su više od 200 studija koje su usporedile zdravlje ljudi koji jedu organsku hranu ili normalno uzgojenu hranu, preciznije razine nutrijenata i kemikalija u samoj hrani.

Na žalost poklonika organske hrane, jedina razlika u nutrijentima je malo veća razina fosfora u organski uzgojenoj hrani, za razliku od vitamina kojih ima jednako. No, preko jedne trećine uobičajeno uzgojenih proizvoda imalo je ostatke pesticida, dok je kod organske hrane pronađeno tek sedam posto.

U isto vrijeme, svinjetina i piletina uzgojena organski imala je za trećinu manju vjerojatnost da nosi neku od bakterija otpornih na antibiotike. 

04.09.2012. 13:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh