« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
MLJAC

Orašasti plodovi - blagodat za zdravlje

Orašasti plodovi jedan su od najbolji izvora biljnih proteina, omege i mikrominerala, pa evo što svaki od njih sadrži

Svaki ima svoje prednosti
Svaki ima svoje prednosti (Arhiva)
Više o

kikiriki

,

lješnjaci

,

orasi

,

bademi

,

orašasti plodovi

Orašasti plodovi trebali bi biti dio svakodnevne prehrane jer su jedan od najbolji izvora biljnih proteina, omege i mikrominerala.

U vrijeme kad je prehrana bila ograničena, orašasti plodovi bili jamstvo unosa dostatne energije, dok danas, zbog visokih kalorija koje sadržavaju, ipak treba paziti.

Stoga, evo što sadrže:

Bademi - dobar su izvor vitamina E, koji je jedan od najsnažnijih antioksidansa. Blagotvorno djeluju na zdravlje kostiju, poboljšavaju memoriju i smanjuju rizik od Alzheimerove bolesti.

Brazilski oraščići - odličan su izvor selena, minerala koji djeluje protuupalno i štiti od kardiovaskularnih bolesti. Dovoljno je pojesti oraščić na dan kako bismo osigurali dnevnu potrebu za selenom.

Kikiriki - obiluje mononezasićenim masnim kiselinama, masnoćama koje pozitivno utječu na zdravlje srca i kardiovaskularnog sustava, te cinkom, mineralom koji je važan za zdravlje rast i razvoj.

Lješnjaci - dobar su izvor minerala, poput magnezija i fosfora, koji djeluju na opuštanje mišića i gradnju kostiju, te bakra i mangana, koji su odgovorni za zdrave kosti. Najbolji su prženi, bez dodatka soli.

Orasi - sadrže najviše alfa linolenske kiseline, koja je oblik omega-3 nezasićenih masnih kiselina, te su odlični za očuvanje zdravlja srca i pravilan rad mozga.

12.09.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh